Rojhat Özdel'in silahlı görüntüleri ortaya çıktı

Hakkari'de Polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in "silahlı" görüntüleri, basın mesuplarına dağıtıldı.

GİRİŞ 07.12.2014 20:32 GÜNCELLEME 08.12.2014 07:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 06-07 Aralık 2013 tarihlerinde Yüksekova'da yaşanan olayları bahane eden grupların, ilçe merkezinde korsan gösteri yaptığı belirtildi. Gösteriler sırasında güvenlik güçlerine yönelik ateşli silah ile saldırıda bulunan bir kişinin, kamera kayıtlarında tespit edildiği vurgulanan açıklamada, "Ekiplerimizce yapılan uyarılara rağmen silahla saldırıya devam etmesi üzerine çıkan çatışmada, şahıs kullandığı silahla yaralı olarak ele geçirilmiş ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir" denildi. 

BAŞBAKAN'DAN KONUYA İLİŞKİN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Ak Parti'nin Van ve Eskişehir kongrelerine katılan Başbakan Davutoğlu, internet gazetelerinin temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Bu konuya ilişkin de açıklama yapan Davutoğlu şunları söyledi;

''Hadise tam anlamıyla şöyle gelişmiş: Bu şahıs önce adalet sarayını silahla taradı. Sonra molotoflarla saldırdı. Maskeli ve silahlı olan bu Şahıs Megafonlarla defalarca uzun zaman uyarılmasına rağmen bir netice alınamadı ve şahısa müdahale edildi.''

Emniyetin basın mensuplarına dağıttığı MOBESE görüntülerinde de yol kenarındaki kömür torbalarının arkasına gizlenen yüzü maskeli bir kişinin, silahla polislere ateş etmesi görülüyor. Bu arada, polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Özdel'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Yüksekova'ya getirilerek, Akalın köyü mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendirerek, ilçe halkını provokasyonlara karşı sağduyulu olmaya davet etti.

KAYNAK: AA - HABER7
YORUMLAR 17
  • rojooo ax ax 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık be çok yazık allah büyük kimsenin kimsede kalmaz .. gencecik çocuğu öldürmek adaledte sağaıyrmu
    Cevapla
  • ALİ ZÜLFİKAR 9 yıl önce Şikayet Et
    neden asker ve polislerimize plastik mermi vermiyorlar! asker ve polisimiz sıksada sıkmasada peşin suçlu ilan ediliyor. bu vatan evlatlarının sırtındaki bu ağır yükü yüklemeye kimsenin hakkı yok. bu işin en sağlıklı çözümü etkisi azaltılmış plastik mermi kullandırmaktır
    Cevapla
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    herkesin çoluğu çocuğu,ailesi var.elinde silah veya molotof sokağa çıkanı sorgusuz-sualsiz indirmesi polisin topluma karşı vazifesidir.yoksa polis niye var?
    Cevapla
  • antikor 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah aynı acıyı size de yaşatsın..
    Cevapla
  • KAYA 9 yıl önce Şikayet Et
    Eli silahlı teröristler dünyanın her yerinde vurulur.Türkiye bu alçaklara fazla yüz veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı