Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 08.12.2014 10:34 GÜNCELLEME 08.12.2014 10:34

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisinde olan bölgede, sabah saatlerinden itibaren kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli değişikliğin beklenmediği bölgede, özellikle Iğdır ve Erzincan'da havanın yağmurlu olacağı belirtildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzurum, Kars, Ağrı ve Bitlis'te sıfır, Van'da 1, Iğdır ve Hakkari'de 3, Erzincan'da 4, Muş'ta 5 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Ardahan ve Kars'ta 2, Ağrı'da 3, Erzurum'da 5, Muş'ta 6, Hakkari ve Bitlis'te 7, Iğdır ve Van'da 8, Erzincan'da 10 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları da Ardahan'da 6, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 12, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Kop Dağı'nda 22 santimetreye ulaştı.

Iğdır'da, gece saatlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Tuzluca ilçesine bağlı Lebi ve Alçalı köylerine ulaşım sağlanamıyor.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından 2 greyderle yol açma çalışması başlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti