Osmaniye'deki maden kazası

Krom madeninde göçük altında kalarak yaşamını yitiren işçi, geride eşini ve 5 çocuğunu bıraktı

Osmaniye'deki maden kazası
Osmaniye'deki maden kazası
GİRİŞ 08.12.2014 10:48 GÜNCELLEME 08.12.2014 10:48

Osmaniye'nin Akyar köyünde, krom madenindeki göçükte hayatını kaybeden işçinin en büyük arzusunun çocuklarını okutabilmek olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden 41 yaşındaki Cumali Kodac’ın, ailesiyle yaşadığı ve cenazesinin defnedildiği Adana'nın Kozan ilçesine 70 kilometrede dağlık alanda kurulu Görbeyes Mahallesi'ndeki taziye evinde yas var.

Taziyeleri kabul eden Kodac'ın eşi 39 yaşındaki Mendize Kodac, AA muhabirine, kocasını 17 gün önce madende çalışmak üzere Osmaniye’ye uğurladığını, en son kazanın meydana geldiği gün telefonla görüştüklerini söyledi.

Mendize Kodac, kocasının köyde işleyecek toprağı olmadığı ve başka iş bulamadığı için askerden geldiğinden beri tehlikeli olduğunu bilmesine rağmen belirli aralıklarla madenlerde çalıştığını kaydetti.

Kodac, "5 çocuğumuz var. Kocam, Gülsüm (16), Burhan (13) ve Samet’i (7) okutabilmek, Sema (3) ve Semih (2) ile evimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için madene işe gidiyordu. Yakında emekli olacaktı. Çocuklarımızın okumasını çok istiyordu. Evimizin direğini kaybettik. Şimdi çocuklarımızı nasıl okutacağım? Devletimizden, çocuklarımın eğitimi için yardım bekliyorum" dedi.

Kodac’ın baba Ahmet ve annesi Ayşe Kodac da oğullarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını, geride bıraktığı gözü yaşlı eşi ve çocukları için de üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Komşuları ve yakınları da Cumali Kodac’ın ailesinin maddi sıkıntı çektiğini belirterek, devletin aileye sahip çıkmasını istedi.

Ailenin yaşadığı tek katlı ahşap ve yığma taştan eski evde, işçi Kodac’ın bareti ve iş elbiselerinin duvara asılı olduğu görüldü.

Osmaniye’nin Akyar köyü Yağmurdede mevkisindeki krom madeninde meydana gelen göçükte Cumali Kodac ölmüş, Ahmet Bilgin (25) yaralı kurtarılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!