Yaşlı çiftten etkilendi, yardım ekibi kurdu

Burdur'un Gölhisar ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Canural, seçim döneminde ev ziyaretleri sırasında gördüğü yaşlı çiftin durumuna üzülerek, bakıma muhtaç haldeki yaşlıların bakımının yapılabilmesi için ücretsiz hizmet veren ekip oluşturdu

Yaşlı çiftten etkilendi, yardım ekibi kurdu
Yaşlı çiftten etkilendi, yardım ekibi kurdu
GİRİŞ 08.12.2014 11:46 GÜNCELLEME 08.12.2014 11:46

Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, seçim döneminde karşılaştığı bakıma muhtaç yaşlı çiftçin durumundan etkilenerek, başkan seçildikten sonra belediyeye bağlı kadın personelden oluşan ücretsiz temizlik ekibi kurdu.

Başkan Canural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin yürüttüğü sosyal projelerden birinin de yaşlı vatandaşların evlerinin temizlenmesi hizmeti olduğunu söyledi.

Projenin adaylık döneminde gördüğü bir olay üzerine aklına geldiğini belirten Canural, seçim döneminde 4 bin 500 evi ziyaret ettiklerini, bu sırada bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşların evlerinin derlenip toparlanması gerektiğini tespit ettiklerini anlattı.

Evde hasta yatan yaşlı çiftin çaresizliği

Bir ev ziyareti sırasında yaşlı ev sahiplerinin çaresizliğinden çok etkilendiğini dile getiren Canural, şöyle konuştu:

"Bakımsız, eski bir eve girdik. Evin bir odasında yaşlı bir çift yaşıyordu. Çiftlerden birisi evin bir köşesinde, diğeri diğer köşede hasta yatıyordu. Bakıma muhtaç vatandaşlarımızın gözünün görmediğini, kulaklarının işitmediğini, ev temizliğini bırakın, kendi yemeklerini dahi yiyemediklerini görünce içim cız etti. İlçemizde böyle muhtaç kimseler muhakkak vardır. Bu durumdaki tüm vatandaşlarımızı tespit ederek oluşturacağımız temizlik ekibiyle onlara hizmet etmeyi hedefledim. Evlerin temizliği, yemek hizmetinin götürülmesi gibi sosyal projeler buradan çıktı."

Canural, belediyenin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 20 gündür hizmet veren 2 temizlik ekibinin 3'er kişiden oluştuğunu kaydetti.

Bugüne kadar 11 ailenin hizmetten faydalandığını bildiren Canural, "Temizlik ekibimizi mesai saatleri içerisinde görevlendiriyoruz. Zengin ya da fakir olmasına bakılmaksızın yaşlı, bakıma muhtaç veya evinin işini yapamayacak durumdaki vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

"Allah onlardan razı olsun"

Gölhisar Belediyesinin hizmetinden yararlanan Şerife Erkan ise rahatsızlığı ve yalnız yaşaması sebebiyle ev işlerini yapamadığını, bunun üzerine bu hizmetten yararlanmak için müracaat ettiğini söyledi.

Ayağının 2 yerinden ameliyat edildiğini ve platin takıldığını bildiren Erkan, "Ayrıca anjiyo tedavisi gördüm ve stent takıldı. Nefes darlığının yanı sıra akciğerlerimde bir başka rahatsızlık da oluştu. Bu nedenle ev işlerini yapamıyordum. Belediyenin bu hizmetini duyunca başvurdum. Temizlik ekibi geldi, evimi temizliyor. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Erkan, uygulamanın garibanlar, eli ayağı tutmayanlar için çok güzel bir hizmet olduğunu vurgulayarak, belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır