Sulama kanalına düşen karaca kurtarılarak doğaya salındı

Samsun'un Bafra ilçesinde sulama kanalına düşen karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince kurtarılarak doğaya bırakıldı

Sulama kanalına düşen karaca kurtarılarak doğaya salındı
Sulama kanalına düşen karaca kurtarılarak doğaya salındı
GİRİŞ 08.12.2014 14:45 GÜNCELLEME 08.12.2014 14:45

Bafra ilçesinde sulama kanalına düşen karaca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince kurtarılarak doğaya salındı.

Örenci köyünde yaklaşık iki metre derinliğindeki sulama kanalına düşen karaca, vatandaşların ihbarı üzerine Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince bulunduğu yerden çıkarıldı. Vücudunun çeşitli bölgelerinde sıyrıklar bulunan karaca, muayenesi yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, bölgede bulunan karacaların uzun süredir koruma altında olduğunu söyledi.

Bu sayede karacaların polülasyonunun hızla arttığını ifade eden Kılınçer, "Karacalar zaman zaman yerleşim yerlerinin yakınına kadar geliyor. Doğal yaşamında ürkek olarak bilinen karacaların korktuğu zaman bilinçsiz hareketlerde bulunması sonucu bu tür kazalar yaşanabiliyor" dedi.

Av koruma ekipleri ve vatandaşların yardımıyla düştüğü yerden çıkarılan karacanın muayenesi sonucunda doğaya kazandırılmasında sakınca görülmediğini anlatan Kılınçer, vatandaşlara da duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?