Hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik proje

Çankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma kazandırılmasını hedefleyen "Destek Bizden, Gayret Sizden Projesi" kapsamında kişisel gelişim seminerleri ve konferanslar düzenlenecek

Hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik proje
Hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik proje
GİRİŞ 08.12.2014 16:35 GÜNCELLEME 08.12.2014 16:35

Ccedil;ankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için hayata geçirilen "Destek Bizden, Gayret Sizden Projesi" törenle başladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Gençlik Merkezi'ndeki törende, cezasının bitmesine bir yıl kalan hükümlülerin denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandığını söyledi.

Hükümlülerin tahliyelerinin ardından geride bırakmış oldukları işleri, eğitimleri, aileleri ve arkadaşlarıyla ilişkilerini daha kolay devam ettirmelerini sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaya, "Bu insanların ayrıldıkları yuvalarına yeniden dönerken, sorun yaşamalarının önüne geçmek istiyoruz. Biz, bu kardeşlerimize destek vereceğiz. Islah sadece özgürlüğün elinden alınmasıyla olmaz. Suç işleyen, cezasını çeken ve hayata yeni adım atacak arkadaşlara devletin şefkatli elini uzatıyoruz. Bir köprü olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaya, projenin 14-29 yaş grubunu kapsadığını belirterek, "6 ay sürecek çalışma kapsamında projemize katılan mahkumlara masa tenisi kursu verilecek, tiyatro ve sinema gösterimleri ve huzurevi ziyaretlerinin yanı sıra gezilere katılmaları sağlanacak. Mahkumlara yönelik kişisel gelişim seminerleri ve konferanslar da düzenlenecek" ifadesini kullandı.

Kaya ile Baro Başkanı Erkan Köroğlu'nün masa tenisi yaptığı maça denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance