Kralın doğum gününde siyah giydi, gözaltına alındı

Tayland'da bir kadın, Kralın 87. doğum gününde sosyal paylaşım sitesine siyah kıyafetler içinde fotoğraflarını koyduktan sonra gözaltına alınarak sorgulandı

Kralın doğum gününde siyah giydi, gözaltına alındı
Kralın doğum gününde siyah giydi, gözaltına alındı
GİRİŞ 08.12.2014 17:21 GÜNCELLEME 08.12.2014 17:21

Tayland'da Kral Bhumibol Adulyadej'in 87. doğum gününde bir kadın, siyah kıyafet giydiği için gözaltına alındı.

Hastane çalışanı Aree Klabsatien'in, Kralın doğum gününde Facebook'a siyah kıyafetler içinde kendisi ve arkadaşlarının fotoğraflarını koyduktan ve Kralın doğum günüyle ilgili bazı mesajlar yazdıktan sonra gözaltına alınarak sorgulandığı bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Kral yanlısı bir dernek, "Krala karşı ihanet" suçlamasıyla Klabsatien hakkında şikayette bulundu.

Klabsatien, sosyal paylaşım sitesine yazdığı mesajda ise "Her yıl 5 Aralık benim için tatil günü. Bu günü tatil yapan doğum günü sahibine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.​

Askeri cunta, Kral Bhumibol'un 87. doğum günü dolayısıyla halkın aralık ayı boyunca krallığın rengi olan sarı giymeleri gerektiğini açıklamıştı.

Öte yandan, Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, doktorunun tavsiyesi üzerine doğum günü için yapılacak kutlamalara katılmama kararı almıştı. Kral Bhumibol Adulyadej, ekim ayında geçirdiği safra kesesi ameliyatından bu yana hastanede tedavi görüyor.

Tahta 1946 yılında çıkan Kral Bhumibol Adulyadej, Tayland halkı tarafından çok seviliyor ve mayıs ayında ordunun yönetime el koyduğu ülkenin istikrarı için önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Bhumibol Adulyadej, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var