Kemal Öztürk, AA'nın İstanbul'daki çalışanlarıyla vedalaştı

Öztürk:

Kemal Öztürk, AA'nın İstanbul'daki çalışanlarıyla vedalaştı
Kemal Öztürk, AA'nın İstanbul'daki çalışanlarıyla vedalaştı
GİRİŞ 08.12.2014 19:27 GÜNCELLEME 08.12.2014 19:27

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Kemal Öztürk, "Bugün, Suriye'ye ağlayabiliyorsa bu ajansın habercileri, Gazze'ye, mazlum olan her yere gözyaşı dökebiliyorsa bu, bizim insanlığımızın ne kadar güçlü olduğunu gösterir" dedi.

Öztürk, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle İstanbul'da görev yapan AA çalışanlarına veda etti.

Daha önce Ankara'da tüm çalışanlara online olarak veda ettiğini, İstanbul'daki çalışanlara da bizzat veda etmek, görüşmek ve helalleşmek istediğini ifade eden Öztürk, "İstanbul, AA'nın yarısıdır. O yüzden buraya her zaman daha fazla önem verdik" diye konuştu.

Eskiden Cağaloğlu'nda küçük bir binada varlığını sürdüren bölge müdürlüğünün şimdi çok geniş ofislerde, AA'nın bütün faaliyet alanlarının neredeyse yarısına yakın üretimini gerçekleştirdiğini söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:

"O yüzden buraya yüz yüze veda etmeden olmazdı. Benim açımdan çok zor bir şey, veda etmek. Ankara'daki veda töreninde de kendimi çok şartlandırmıştım 'ağlamayacağım' diye ama fotoğraf hediye edildiğinde kendimi tutamadım. Aslında sebebi hepimizin de hissettiği şeydir. Dünyanın neresine giderseniz gidin uçurtma uçuran bir çocuğu öldürene katil denir. Onun hakkını, hesabını sormadan, o çocukların sesini dünyaya duyurmadan göçüp gitmek hiçbir Müslüman'a nasip olmaz inşallah. Çok insani bir durumla karşılaştık, biz bu coğrafyanın her tarafında. Aslında ne ideolojik, ne politik, ne de mesleğimiz açısından baktık olaya. Rabia Meydanı'nda gözümüzün önünde binlerce insanı öldürdüler, tanklarla ezdiler, darbe yaptılar. Gazze'de gözümüzün önünde insansız hava araçlarıyla çocukları öldürdüler. Suriye'de, Irak'ta yine öyle."

"Mazlumların sesini duyurmak bizim görevimiz"

Öztürk, AA'nın çalışanlarını yoğurduğunu, eğittiğini ve insanileştirdiğini dile getirerek, "Bir gün sizlerde bu yuvadan uçup gittiğinizde, burada yaşadıklarınızı hatırlayacaksınız. Burası bizi insanlaştırdı. Gördüklerimiz, yaşadıklarımız, bizi, vicdanımızı yeniden canlandırdı" ifadelerini kullandı.

Medyanın duygusal çalışanlara itibar etmediğini ve duygusallığı kaldırmadığını aktaran Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ajansta, gözü yaşlı, gönlü, yüreği geniş haberciler var. O yüzden başarılı oluyoruz biz. Bugün, Suriye'ye ağlayabiliyorsa bu ajansın habercileri, Gazze'ye, mazlum olan her yere gözyaşı dökebiliyorsa bu, bizim insanlığımızın ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Biz önce insanız, hem de önce vicdanlı insanız. O yüzden dünyanın neresinde kimliği, dini, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun mağdur, mazlum olan herkesin sesini duyurmak bizim görevimiz, bu coğrafyanın bize yüklediği mirastır, misyondur. Bundan kaçamazsınız, kaçamadık da. Hepimiz gördük bunu, hepimiz yaşadık. AA, bu tarihin, toprakların bir sonucu, neticesidir. Bu topraklarda Araplar, Kürtler, Türkler, Boşnaklar, Arnavutlar, yüzlerce yıl bir arada yaşadı ve ben şuna hamdediyorum ki biz, bir arada yaşadık ve bunu AA'da ispatladık. Bence en büyük kazancımız budur."

"Geride kalan bayrağı, sancağı dik tutacak"

"AA, insanlara bu coğrafyanın milletlerinin bir arada bir şeyleri başarabildiğini gösterdi. Bunun örneği, AA'dır" diyen Öztürk, AA'nın artık sadece Türklerin olmadığını, bu coğrafyada yaşayan herkesin olduğunu, o yüzden AA'ya herkesin sahip çıktığını söyledi.

Öztürk, ortak bir hayale inanıp bu hayalin gerçekleştiğini gördüklerini, ortak bir hayal peşinde koşulduğunda herkesin aynı anda mutlu olabileceğinin, inancı, fikri, ideolojisi ne kadar farklı olursa olsun bunun hiçbir önem arz etmediğinin, anlaşıldığını ifade etti.

AA'nın hikayesinin çok derin ve kıymetli olduğuna inandığını belirten Öztürk, "Bu kıymetli hikayeyi tamamlamak, size nasip olacak. hepimiz bir gün bu yuvadan göçüp gideceğiz. Geride kalan bayrağı, sancağı dik tutacak. Bu hikayeyi tamamlamadan burayı bırakıp gitmek yok. Kurumun 100. yılında, yine bir araya geleceğiz ve o gün AA'nın dünyanın en büyük 5 ajansından biri olmasını hep beraber kutlayacağız. Hep beraber yeniden ilan edeceğiz, bir ortak hayale inanırsanız başarırsınız. Bu yüzden geride kalan herkes, bu hikayenin kendi payına düşen cümlelerini yazmaya devam edecek" diye konuştu.

"AA'nın yüreğinin yarısı Ortadoğu'dur"

"Allah herkese bu kurumdan benim gibi ayrılmayı nasip etsin" diye dua ettiğini aktaran Öztürk, "Herkes, çiçeklerle, alkışlarla karşılanabilir ama böyle vedalaşmak, herkese nasip olmaz. Bu da AA'nın bir geleneği olacaktır. Buradan kim giderse alkışla, övgüyle, gözyaşıyla gidecek ve sevgiyle uğurlanacak. Çünkü bu bir aile meclisidir. Bu ortamın çocukları, anneleri, babaları vardır. Bu aile ortamının güzel de bir geleceği vardır. Buna gönülden inanıyorum ve hepimiz, buna şahit olacağız. Ben her zaman sizi izleyeceğim, takip edeceğim, yaptıklarınızla gurur duyacağım, övüneceğim, hatanız olursa da arayıp yanlışlarınızı söyleyeceğim. 'AA'ya ait olmak' diye bir kavram vardır artık. Hiç kimse buradan emekli olamaz, uzaklaşamaz, buranın bir parçası olur" değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AA'nın yüreğinin yarısı Ortadoğu'dur. Ortadoğu'da yazdığımız hikaye, bizi dünyaya tanıtmış ve marka haline getirmiştir. O yüzden Ortadoğu'yu var eden, kuran, yöneten, destek olan bütün arkadaşlarıma minnettarım. Onların bu kuruma yaptığı katkıları asla unutmayacağım. Hep dualarımda hatırlayacağım onları. Çünkü bütün dünya onların sayesinde mazlumların, mağdurların sesini duydu. AA, Kahire'deki, Gazze'deki arkadaşlarımızın omuzlarının üzerine basarak yükselmiştir."

AA Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman da Anadolu Ajansı'nın birçok bölümünün İstanbul'da bulunduğunu anlatarak, "İstanbul Bölge Müdürlüğü, genel müdürlük ek binası gibi oldu. Bundan sonra ana bina gibi olacak. Kemal Bey'in çok katkısı var bu süreçte" dedi.

AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı ise AA'nın tarihçesini ve Kemal Öztürk'ün özgeçmişini hazırlayarak 6 dilde Wikipedia'ya koyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Öztürk'e tüm çalışanlar adına çiçek takdim edildi. Daha sonra AA İstanbul Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu, Öztürk'e fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye etti. Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız ve Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan da Öztürk'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Veda töreni, başta Mısır ve Tunus olmak üzere AA'nin yurt dışı temsilciliklerinden de canlı bağlantıyla izlendi. Öztürk, veda töreninin ardından servisleri tek tek dolaşarak, mesai arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!