Yerin 150 metre altı turizme kazandırılacak

Çankırı'daki Kaya Tuzu Mağarası'nın kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması hedefleniyor

Yerin 150 metre altı turizme kazandırılacak
Yerin 150 metre altı turizme kazandırılacak
GİRİŞ 09.12.2014 10:06 GÜNCELLEME 09.12.2014 10:06

Ccedil;ankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Valilikte düzenlenen değerlendirme toplantısında, mağaranın turizm açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Tuz mağaralarını turizme açan çok sayıda ülke olduğunu belirten Özcan, "Bizim mağaramız bunlardan daha iyi. Hayata geçirmeyi planlandığımız uygulama Türkiye'de ilk olacak. Kaya Tuzu Mağarasının bir bölümünü turizme kazandırmak için, burada işletmecilik yapan firmadan devraldık" dedi.

Özcan, projeyi iki yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayarak mağaranın içine tuz terapi merkezi, çok amaçlı toplantı salonu, galeriler, kafeterya, restoran, çocuk oyun, ibadet, spor aktivite alanları, dekoratif tuz havuzu, ahşap yürüyüş yolları gibi düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Nusret Acar ve Mimar Nail Altıparmak katıldı.

İl Özel İdaresi ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) arasında "Çankırı Kaya Tuzu Mağarasının Turizme Kazandırılması Projesi" için protokol imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'