Şanlıurfa'da 3 askerin hayatını kaybetmesi

Piyade Onbaşı Kadir Yıldız'ın, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki babaevinde yas var

Şanlıurfa'da 3 askerin hayatını kaybetmesi
Şanlıurfa'da 3 askerin hayatını kaybetmesi
GİRİŞ 09.12.2014 12:52 GÜNCELLEME 09.12.2014 12:52

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde hayatını kaybeden askerlerden Piyade Onbaşı Kadir Yıldız'ın (21), Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu'ndan acı haberi duyunca fenalaşan şeker ve tansiyon hastası Mustafa Yıldız (50), Karamürsel Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı.

Anne Naciye Yıldız, kayınbiraderi Nevzat Yıldız'ın Kayacık Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı üzerindeki evinde taziyeleri kabul ediyor.

Evin önünde bekleyen sağlık ekipleri, acı haberle gözyaşlarına boğulan aile fertlerini sakinleştirmeye çalıştı.

"Şehit olmayı istiyordu"

Amca Nevzat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 aylık asker olan Kadir Yıldız'ın vatanını ve milletini seven iyi bir çocuk olduğunu söyledi.

Birlikte PVC plastik doğrama işi yaptıklarını bildiren Yıldız, "Kadir tecilini bozdurdu, askere gitmek istedi. Şehit olmak istediğini söylüyordu. Dün telefonda konuştuk, izne gelecekti ama nasip olmadı. Takdiri ilahi. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

Diğer amcası Çiçek Yıldız ise Kadir'in sakin ve özverili bir çocuk olduğunu vurguladı.

"Askere gönüllü olarak gitti. Askerliğinin bitmesine 3 ay 10 gün kalmıştı" diyen Yıldız, "Bir hafta önce telefonda görüştük, izne geleceğini söylemişti. Dün gece şehit olduğu haberini televizyondan öğrendik. Baba yüksek tansiyon hastasıydı. Şehidimizi Karamürsel'de defnedeceğiz, memleketimiz Kastamonu'ya götürmeyeceğiz. 35-40 senedir Karamürsel'de oturuyoruz. Akrabalarımız burada" ifadesini kullandı.

Kaymakam Narinoğlu da şehit cenazesinin bugün ya da yarın ilçeye geleceğini, defin işlemleri için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, babanın sağlık durumunun iyi olduğunu, anne için de evin önünde sağlık ekipleri bekletildiğini dile getirdi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise şehit Kadir Yıldız'ın, ailesinin isteğine göre aile mezarlığına veya şehitliğe defnedileceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor