İsrail askerlerleri ’benziyor’ diye vurmuş

Avukat Cihat Gökdemir, mahkemede ifade veren Filistinli bir yaralının İHH BaşkanıBülent Yıldırım’a benzediği için vurulduğunu söyledi.

İsrail askerlerleri ’benziyor’ diye vurmuş
İsrail askerlerleri ’benziyor’ diye vurmuş
GİRİŞ 09.12.2014 15:58 GÜNCELLEME 09.12.2014 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avukat Cihat Gökdemir, mahkemede ifade veren Filistinli bir yaralının Bülent Yıldırım’a benzediği için vurulduğunu savunarak, "Kendisi İbranice bildiği için İsrailli askerlerin ’lideri vurduk’ dediğini duymuş" ifadesini kullandı.

Mavi Marmara Davası’nın 7. duruşması İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada müştekiler, avukatlar ve dinleyiciler salonda hazır bulunurken, adliye önünde İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Mavi Marmara Davası avukatı Cihat Gökdemir basın açıklaması yaptı.

"LİDERİ VURDUK"

Mavi Marmara Davası Avukatı Cihat Gökdemir, Mavi Marmara’da 500’den fazla yolcu bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunların bir kısmı daha önceki duruşmalarda, celselerde dinlendi. Bu celsede yurt dışından gelen yabancı mağdurlar ve yurt içinde bir kısım mağdur dinlenmeye, şikayetleri alınmaya devam ediliyor. Az önce, saldırıların en yoğun olduğu üst katta yaralanan Filistin asıllı İngiliz vatandaşı İhsan Şabluk’un ifadesi alınıyordu. Kendisi İbranice de bildiği için İsrailli askerler kendi aralarında vurduklarında, ’lideri vurduk’ dediklerini söyledi. İsrail askerlerinin kendisini İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a benzettiği için ateş ettiler ve kasten vurdular" şeklinde konuştu

Avukat Gökdemir, mahkemeden Adalet Bakanlığına gönderilen yakalama kararının tenkit edilmesini, sonucun yeniden sorulmasını talep ettiklerini söyledi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise "Mescidi Aksa’nın yıkılması emrini veren, yerleşimcilere hak tanıyan, Kur’an-i Kerimi yerlere atan, askerlere emir veren Natenyahu ve kabinesidir Mavi Marmaraya saldırtan. Türkiye büyük bir başarı elde etti. Tazminat, azı çoğu da önemli değil. O da güzel. Ama bu yola çıkarken biz abluka kaldırılacak diye çıktık. Bütün dünya bize hak verdi" ifadelerini kullandı.

Mahkemeleri çok önemsediklerini belirten Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu mahkemelerde ne ortaya çıkacak biliyor musunuz? Dünya Siyonizm’inin askeri ve istihbarat kanadı ortaya çıkacak. O nedenle mahkemelerin bitmesini istiyorlar. Nasıl ortaya çıkacak? Biz şimdi bu davaları devam ettireceğiz. Dünyanın her tarafında bu davalar devam edecek. O zaman Mavi Marmara ve filoya saldıran bütün askerler, Mavi Marmara’ya saldırıdan askerlerden sonra gelip bizi tutuklayan, bize işkence eden, sonra bizi sorgulayan, sonra sorgulama sırasında tercümanlık yapan bu adamların hepsi bir bir ortaya çıkacak"

BAŞKA KİMLİKLER TAŞIYORLAR

Dünyanın farklı ülkelerinden İsrail’e gelip askerliğini yaptıktan sonra ajanlık yapmak üzere vatandaşı oldukları ülkelerine dönenlerin olduğunu iddia eden Yıldırım, "Başka kimlikler taşıyorlar. İşte mahkeme bunları ortaya çıkaracak. Öyle ya bugüne kadar hiç bunlar ortaya çıkmadı. İşte Filistinli kardeşimizi şehit edenler, hep Kanada’dan, Finlandiya’dan bilmem neredendi, değil mi? İşte sistem bu. İsrail her tarafta askerlerini, ajanlarını barındırıyor. Ve gemiye de bunlar saldırdı. Türkiye’den gidip gemiye saldıranlar var. Bunlar da ortaya çıkacak. Bu nedenle ne yapıyorlar? Bu mahkeme bitsin diyorlar. Baskı yapıyorlar. Bu mahkemeler bitmeyecek" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yıldırım, mahkemenin verdiği yakalama kararının interpole gönderilmesinin engellendiği ve bu konuda idari soruşturma talep ettiklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • seda Güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    Mavi Marmaradan inenler daha gerçekçi gerekçeli bir sebeb bile sunamadılar suni gerekçeler oy için kimler feda eildi feda edilenlerin bunun farkına varamaması hala varamaması düşündürücü trajikomik üzücü...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor