Kadıköy'de "alan dışı atama" protestosu

Kadıköy'de üniversite öğrencisi bir grup, "sınıf öğretmenlerinin 540 saatlik eğitimle özel eğitim öğretmeni olarak atanmasını" protesto etti.

Kadıköy'de "alan dışı atama" protestosu
Kadıköy'de "alan dışı atama" protestosu
GİRİŞ 09.12.2014 16:31 GÜNCELLEME 09.12.2014 16:31

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde toplanan çeşitli üniversitelerin özel eğitim öğretmenliği bölümü öğrencileri, sınıf öğretmenlerinin, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitim gördüğü okullara atanmasının mağduriyete yol açacağını savundu.

Grup adına yapılan açıklamada, özel eğitime muhtaç, engelli bireylere gerekli özel eğitimi, yalnız özel eğitim alanında yetişmiş personelin sağlayabileceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm becerilerin ve kazanımların yarısının bile 540 saatlik eğitimle kazanılması, alan mezunu bir eğiticiyle eş değer statüye gelinmesi mümkün değildir. Diğer alanlardan gelen öğretmenlerin, 540 saatlik eğitimle özel eğitime muhtaç çocuklarımıza öğretmen olarak atanması, özel eğitime muhtaç bireylerin ve ailelerinin memnuniyetsizliğine, eğitimin ve eğitimcinin kalitesinin düşmesine, engelli istismarlarına, toplum ve engelliler arasındaki uçurumun açılmasına, kaynaştırmanın, kabul görmenin sağlanamamasına neden olacaktır. Sınıf öğretmenliğinden özel eğitime kaydırmanın durdurulmasını, herkesin kendi alanında atanmasını istiyoruz."

Ellerindeki döviz ve pankartlarla çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma