BİK Bolu Şube Müdürlüğü açıldı

BİK Genel Müdürü Atalay: - "Basın mensupları özgürlüğün yanında eleştiri hakkını kullanabilen ama iftirayı, şantajı, yalan haberi ve hakareti asla düşünmeyen bir vizyona sahip olmalı"

BİK Bolu Şube Müdürlüğü açıldı
BİK Bolu Şube Müdürlüğü açıldı
GİRİŞ 09.12.2014 17:25 GÜNCELLEME 09.12.2014 17:25

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Basın mensupları özgürlüğün yanında eleştiri hakkını kullanabilen ama iftirayı, şantajı, yalan haberi ve hakareti asla düşünmeyen bir vizyona sahip olmalı" dedi.

Atalay, BİK Bolu Şube Müdürlüğü'nün açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kente yük olmaya değil, yük almaya geldiklerini söyledi.

Gelişen ve değişen Bolu’nun, gelişen basınını da geleceğe hazırlamak için gerekli desteği vereceklerini belirten Atalay, Bolu'nun dünyayı kıskandıracak bir coğrafyaya ve güzelliğe sahip olduğunu, bu coğrafyayı yarınlara hazırlamak için güçlü bir basına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Mehmet Atalay, hangi düşünce ve görüşte olursa olsun basın mensuplarının alabildiğine özgür olması gerektiğini vurgulayarak, "Basın mensupları özgürlüğün yanında eleştiri hakkını kullanabilen ama iftirayı, şantajı, yalan haberi ve hakareti asla düşünmeyen bir vizyona sahip olmalı. Böyle güçlü, merkez medyaya her zaman servis yapabilen, gerek fotoğraf, gerekse görüntü olarak her yere ulaşabilen ve geniş coğrafyaya hükmeden bir basının, mutlaka güçlü bir şekilde var olması lazım. Bu nedenle buraya şube açtık" ifadesini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları da BİK'in sadece kamu ilanlarını dağıtan bir kurum olmadığını belirterek, "Kamu ilanlarının acil ve düzenli dağıtılması elbette ki vazgeçilmez. Ama diğer taraftan kurumun başka imkanlarından da faydalanacağız. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, basın mensuplarının eğitimleri ve teknik kapasitelerin yükseltilmesi gibi imkanlara sahip olacağız" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya duyuracak kişilerin basın mensupları olduğunu dile getirerek güçlü basının önemine değindi.

Konuşmaların ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi