İran sınırında geçişler başladı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki tırların geçişi tekrar sağlandı

İran sınırında geçişler başladı
İran sınırında geçişler başladı
GİRİŞ 09.12.2014 21:58 GÜNCELLEME 09.12.2014 21:58

Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki Türk tırlarının geçişi tekrar sağlandı.

İran'ın 1 Aralık'tan itibaren motorin satılmaması ve yakıt depolarının geçişlerde mühürlenmesi nedeniyle İran'a geçemeyen Türk tırları, yasağın kaldırılmasının ardından geçişlere başladı.

Gürbulak Sınır Kapısından bugün saat 20.00 itibariyle 377 araç'ın çıkış yaptığı belirtildi.

Şoförlerden Sait Akçakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 gündür burada mağdur olduklarını belirtti.

Kapının açıldığını fakat ağır ilerleme olduğunu belirten Akçakır, "Kapının 15 gün sonra kapanacağını söylüyorlar. Arabalarımızın mazotu ve akülerimiz bitti" dedi.

Tahran'dan sonra da 2 bin kilometre daha yol gideceklerine işaret eden Akçakır, "Bizim 15 gün içerisinde buraya dönüp dönemeyeceğimiz meçhul. Biz 15 gün sonra bu kapıya geldiğimizde yine takılıp kalacağız. Dönüşte 15-20 günde burada mı kalacağız? Mümkünse bu işe çare bulunsun" ifadesini kullandı.

Şoförlerden İmdat Kaya, İran'ın uygulamalarından dolayı canlarından bezdiklerini ifade ederek, Afganistan'a gitmek için yaklaşık 15 gündür kuyrukta beklediğini söyledi.

Geçişlerin geçici olduğunu anımsatan tır şoförlerinden Edip Akdemir, ortalama 2 bin, 2 bin 500 aracın olduğunu belirterek, "Sınır kapısı belli bir süre sonra tekrar kapandığı zaman bizim arkamızdan gelen diğer arkadaşlar burada kaç gün yatacaklar. Günlük 400 araba alsalar yine en az bir haftaya bitirecekler. Şu rezilliğimize bakın, ne ekmek var, ne su var, ne sebze var, hiçbir şey yok. Devamlı olan bir anlaşmaya varsınlar" diye konuştu.

Tır Şoförlerden Mehmet Başaran ise 5 gün sonrası ne olacağının belli olmamasından yakındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı