TEOG 2014 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG'da 1.5 milyona yakın öğrencinin sınav heyecanı bitti. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG 2014 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
TEOG 2014 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 10.12.2014 10:55 GÜNCELLEME 10.12.2014 10:55

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine düzenlenen birinci dönem ortak sınavların sorularını ve cevap anahtarını yayımladı.

İlk oturumu dün yapılan ve bugünkü ikinci oturumla sona eren ortak sınavlarda öğrencilere yöneltilen Türkçe, matematik, din kültürü, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Musevilik derslerine ilişkin dört kitapçık türüne ait sorular ve cevap anahtarlarına, MEB'in internet sitesi www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları 13-14 Aralık'ta yapılacak TEOG mazeret sınavları sonrası Ocak ayında açıklanacak.

Ortak sınavlar uygulama takvimine göre 26-27 Kasım'da yapılacak 1. dönem ve 13-14 Aralık, mazeret sınavı sonuçları ocak ayında açıklanacak.

Bugünkü oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapılacak. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB'e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

Ortak sınavın ikinci oturumu ise 20 Kasım Perşembe günü yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. 

Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacak. 

TÜM TEOG HABERLERİ 

Mazeret sınavları 13-14 Aralık'ta

Mazeret sınavları ise 13-14 Aralık'ta yapılacak. İkinci dönem ise merkezi ortak sınavlar, 29-30 Nisan 2015'te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek.

Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Öğrenciler TEOG sorularını basit buldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ilk gün ki oturumu Erzurum'da sona erdi. 
 
TEOG sınavı Erzurum'daki ilköğretim okullarında yapıldı. Ülke genelinde ise 15 bin 353 okulda, 93 bin 589 salonda sınav gerçekleştirildi. Erzurum'da 3 bine yakın öğrenci TEOG sınavına girdi. İlk gün sınavdan çıkan öğrenciler soruların kolay olduğunu belirtti. İlk gün öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav oldu. Ortak sınavın ikinci oturumu yarın yapılacak. İkinci oturumda, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek

Ortak sınavlara giremeyenler mazeret sınavına alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavlarına, olumsuz hava koşulları nedeniyle giremeyen öğrencilerin 13-14 Aralık'ta mazeret sınavına alınacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 8. sınıflar için dönem ortak sınavların, 6 temel ders için, dün ve bugün ülke genelinde, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında, KKTC ve Bakanlığa bağlı okulların bulunduğu yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladığı ve saat 12.00'de sona erdiği bildirildi.
 
Türkiye  ve yurtdışı sınav merkezlerinde sınav uygulamasının eş zamanlı olarak gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, sınavın birinci oturumunda; Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden; ikinci  oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavların gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Ülke genelinde 970 sınav merkezinde, 15 bin 353 okulda 1 milyon 287 bin 847, yurt dışında 8 ülkede, 15 sınav merkezinde, 742 olmak üzere toplam 1 milyon 288 bin 589 öğrencinin katılması planlanan ortak sınavlarla ilgili sınav evrakının yer aldığı sınav güvenlik kutularının, Bakanlık tarafından sınav merkezlerine sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaştırıldığı bildirildi. Ancak, bölgesel olarak kar yağışının yoğun olduğu ve taşımalı eğitim kapsamında olan illerden bugün itibarıyla Bakanlığa ulaşan bilgilere göre, Konya'da 55, Karaman ilinde 6 olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılamadığı açıklandı.

Bu illerden Konya’da bin 556, Karaman’da 193 öğrenci sınava giremediği belirtilen açıklamada, sınava olumsuz hava koşulları  nedeniyle giremeyen öğrencilerin 13-14 Aralık'ta yapılacak mazeret sınavına alınacağı duyuruldu. Bakanlık açıklamasında, ortak sınavın başarı ile gerçekleştirilmesinde büyük katkıları bulunan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere teşekkür edildi. Açıklamada, sınavın başta öğrenci, öğretmen ve veliler olmak üzere tüm eğitim camiası ve ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulunuldu.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK? 

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

BU YIL İTİRAZ 20 TL!

Geçen yıl 10 TL olan itiraz bedeli bu yıl 20 TL oldu. Kılavuzda, “Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) yatırılması gerekmektedir.” deniliyor.

TEOG'da güldüren selfie sorusu

Bugün yapılan TEOG sınavının ilkinde öğrencileri yorumu, "Matematik zordu, din kolaydı, Türkçe'de selfie güldürdü " şeklinde oldu. 

TEOG sınavında bugün Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sorularına yanıt veren öğrenciler, maraton biter bitmez Twitter’dan ilk değerlendirmeleri yaptı. Öğrenciler en çok matematik testinde zorlandıklarını söyledi. Öğrenciler geçen yıl çok zor bulunan din sorularının ise bu sene çok kolay olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!