Eğitimle ilgili Avrupa Üst Düzey Konferansı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dijital Çağda Eğitim" konulu Avrupa Üst Düzey Konferansı'na katılacak.

Eğitimle ilgili Avrupa Üst Düzey Konferansı
Eğitimle ilgili Avrupa Üst Düzey Konferansı
GİRİŞ 10.12.2014 11:58 GÜNCELLEME 10.12.2014 11:58

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Bakan Avcı, yarın Brüksel’degerçekleştirilecek olan "Dijital Çağda Eğitim" konulu Avrupa Üst Düzey Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Konferansta, teknolojinin getirdiği zorluklar, eğitimde değişimin temel dinamikleri ve AB’nin sürdürülebilir büyüme gündeminde eğitimin rolü hakkında, yöneticilere tartışma imkanı sunulacak.

Konferansta, İtalya Eğitim Bakanı Stefania Giannini, AB Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spordan sorumlu Komiseri Tibor Navracsics, Avrupa Parlamentosu Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Silvia Costa, Atticus Eğitim Başkanı Lord David Puttnam ile aralarında İtalya, İngiltere ve ABD'nin de bulunduğu ülkelerden eğitim ve öğretim yöneticileri konuşma yapacak.

Bakan Avcı, Brüksel ziyareti kapsamında, yarın "Dijital Çağda Eğitim Konferansı açılış oturumuna katıldıktan sonra, onuruna verilen öğle yemeğine iştirak edecek. Bakanlar Paneline de katılacak olan Avcı, Fransız Toplumu Eğitim, Kültür ve Çocuk Bakanı Joelle Milquet ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Avcı, daha sonra AB Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spordan sorumlu Komiseri Navracsics ve İtalya Eğitim Bakanı Giannini'nin evsahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğine iştirak edecek.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 12 Aralık'ta ise Belçika'da görev yapan öğretmenlerle bir araya gelecek. Avcı, görüşmenin ardından, Flaman Eğitim Bakanı Hilde Crevits ile de ikili görüşme yapacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası