Tarihi köprüler sular altında kaldı

Edirne, Tunca ve Meriç Nehirlerinin taşması sonucu sele teslim oldu.

Tarihi köprüler sular altında kaldı
Tarihi köprüler sular altında kaldı
GİRİŞ 10.12.2014 12:34 GÜNCELLEME 10.12.2014 12:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karaağaç Mahallesi’nde bulunan bir lise ve iki ilkokulda eğitim 2 gün süreli tatil edildi. Okullarında mahsur kalan öğrenciler askeri araçlarla kent merkezine taşındı.

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri, taşkından dolayı okullarına gidip gelemeyecekleri için 2 gün evlerinde kalacaklarını söyledi. Öğrenciler, sel sularının okula kadar henüz ulaşmadığını belirterek, "Cuma gününe kadar okulumuz tatil oldu. Cuma günü de duruma göre tatilin uzatılabileceğini söylediler" dedi.

"127 ÖĞRENCİMİZİ ASKERİ ARAÇLARLA PANSİYON TAHLİYE EDİYORUZ"

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Müdür Kayhan Çelik, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine 2 günlük tatili bildirdiklerini ifade ederek, "Biz de bu karar gereği pansiyonda kalan 127 öğrencimizi, irtibata geçtiğimiz komutanlığımızca askeri araçlarla güvenli, sağlıklı bir şekilde buraya taşıyoruz. 127 öğrencinin taşınmasının ardından bizde okul çalışanları ile birlikte Cuma gününe kadar okulu tatil etmiş olacağız" diye konuştu.

"EDİRNE BİR HAFTADIR SELLE MÜCADELE EDİYOR, CAN KAYBIMIZ YOK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaklaşık bir haftadır Edirne’nin selle mücadeleye ettiğini hatırlatarak, "Tunca ve Meriç Nehirlerinin yükselmesinden dolayı belediye ekiplerimiz bir haftadır gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir can kaybımız yok. Bundan sonrada can kaybı yaşanacağını beklemiyoruz. Belediye olarak tüm vatandaşlarımızı uyardık, gerekli tedbirleri almasını sağladık.

Vatandaşlarımızın, 7 gün 24 saat gıda gibi sağlık gibi konularda da yanında olmaya devam ediyoruz. Bu sorunun artık Edirne’nin gündeminden çıkması gerekiyor. Bunun da yolu belli. Bu Valiliği, DSİ’yi aşan bir husus. Gerek Meriç ve gerekse Tunca nehrinin nehir yatağının ciddi şekilde temizlenmesi gerekiyor. Meriç Nehri tümüyle temizlenebilirse Edirneli artık bu sel baskını sorunuyla bir daha karşılaşmayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, taşan sular nehir yatağına yakın alanları su altında bıraktı. Şu ana kadar herhangi bir yerleşim biriminin etkilenmediği taşkında, yollar, köprüler, tarım alanları, er meydanı ve iki köprü arasında bulunan işletmeler su altında kaldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • doğrucu davut 9 yıl önce Şikayet Et
    chp li belediyelerden çok çektin hala akıllanmadın. dahada çok çekeceğin var bu kafayla gidersen....osmanlının yaptığı köprülerden başka, yeni bir tane köprü yapılmadı bu nehirlere yazıklar olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı