Taşkın mağdurlarına Mehmetçik'ten yardım

Edirne'de vatandaşlar, taşkın nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği tarihi köprülerden askeri araçlar yardımıyla geçiyor

Taşkın mağdurlarına Mehmetçik'ten yardım
Taşkın mağdurlarına Mehmetçik'ten yardım
GİRİŞ 10.12.2014 14:22 GÜNCELLEME 10.12.2014 14:22

Edirne'de taşkın dolayısıyla debisi yükselen nehirlerin üzerindeki tarihi köprülerden geçişler askeri araçlara yapılıyor.

Tunca ve Meriç nehirlerinde debilerin artması üzerine, nehirlerin üzerinden geçen taş köprülerin girişinde su birikti.

Ulaşımın güçleşmesi ve birikintiden geçen pek çok aracın arızalanması nedeniyle İl Kriz Masası, Tunca ve Meriç köprülerini dün gece trafiğe kapattı.

Edirne kent merkezinden Tunca ve Meriç nehirlerinin ayırdığı Karaağaç Mahallesi'nde yaşayanların yardımına Mehmetçik koştu.

Askerler, araçlarla hem okulları tatil edilen öğrencileri hem de mesaileri için kent merkezine gitmek isteyen Karaağaç Mahallesi sakinlerinin köprülerden geçmesine yardımcı oluyor.

"Cemse" olarak da bilinen yüksek askeri kamyonlarla vatandaşları nehir sularının dolduğu köprülerden geçiren Mehmetçik, hem kamyona binişte hem de inişte zorlananlara da yardım ediyor.

Nehirlerdeki son durum

Bu arada Meriç Nehri'nin debisinde artış devam ediyor.

Nehrin debisi, 2 saat içerisinde 3 metreküp/saniye artış göstererek bin 415 metreküp/saniye seviyesine yükseldi.

Ayrıca nehrin suları, Bosnaköy köyü civarında ekili araziye yayılmaya devam ediyor. Meriç Nehri üzerindeki Süvari Köprüsü de güvenlik nedeniyle trafiğe kapalı tutuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
İzmir'de peş peşe yangınlar