Gaziantep'te "güvenlik" eylemi

Bir grup, dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kentten çıkarılması talebiyle eylem yaptı

Gaziantep'te "güvenlik" eylemi
Gaziantep'te "güvenlik" eylemi
GİRİŞ 10.12.2014 14:59 GÜNCELLEME 10.12.2014 14:59

Gaziantep'te bir grup, güvenlik gerekçesiyle dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kent dışına çıkarılması için eylem yaptı.

Gaziantep Akademik Odalar Birliği (GAMOB) ve Gaziantep Kulübü Derneği önderliğinde Suriye Geçici Hükümet Binası'nın karşısındaki kaldırımda toplanan bir grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla bir süre bekledi.

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, grup adına yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da bir türlü bitmeyen gözyaşı ve kanın, durmayan savaşların etkisinin yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

Bölgedeki savaşın bir an önce sona ermesini dileyen Demirci, Türkiye'nin bu savaşta taraf olmaması gerektiğini belirtti. Sınırın diğer tarafındaki savaştan Türkiye'nin de zarar gördüğünü ifade eden Demirci, terör saldırıları, düşen bomba ve mermilerden çok sayıda vatandaşın yaralandığını veya hayatını kaybettiğini vurguladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapıldığı belirtilen "Gaziantep'te bulunan Suriye'deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı olabileceği" yönündeki açıklamaya değinen Demirci, konuyla ilgili endişelerini dile getirerek, her türlü dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kent dışına çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Grup açıklamanın adından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek