TEKSİF Genel Başkanı Irgat:

"13 milyon çalışanın sadece 1 milyonu sendikalı. Bunun da yüzde 70'i ancak toplu iş sözleşmesinin düzeninden faydalanabiliyor"

TEKSİF Genel Başkanı Irgat:
TEKSİF Genel Başkanı Irgat:
GİRİŞ 10.12.2014 17:17 GÜNCELLEME 10.12.2014 17:17

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, 13 milyon çalışanın sadece 1 milyonunun sendikalı olduğunu söyledi.

Irgat, sendikanın Çorlu Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen eğitim seminerinde, Türkiye'de işçilerin ve çalışan sınıfın çok zor durumda olduğunu, asgari ücretle çalışan işçilerin yaşam mücadelesi verdiğini savundu.

Dünyanın her yeri ile karşılaştırıldığında, mevcut imkanlar çerçevesinde işçilerin çok düşük ücretlerle iş sağlığı, iş güvenliği olmayan yerlerde çalışarak evlerine ekmek parası götürmeye uğraştıklarını ifade eden Irgat, şöyle konuştu:

"Maalesef günümüz koşullarında artık kutuplaştırılmak istenen bu yapı içinde elbette ki rüzgar gibi savruluyoruz. Şu anda, 13 milyon insan çalışma hayatında varsa, bunlar aynı zamanda 18 yaşını aştığı için seçmen. Türkiye'de 52 milyon seçmen var bunların da 46 milyonu oy kullanıyor. Yani biz oylarımızı bilinçli olarak kullanabilsek, 13 milyonu en az iki ile çarparız. Bu ülkenin yüzde 50'ye varan oyu bizim oylarımız.''

Irgat, 6131 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın çıktığını, kanunda kendileriyle ilgili çalışma hayatını kolaylaştırıcı hiçbir şeyin olmadığını ileri sürdü.

Bir iş yerinde iş güvenliği yoksa o iş yerinde can güvenliğinin de olmadığını vurgulayan Irgat, şunları kaydetti:

"13 milyon çalışanın sadece 1 milyonu sendikalı. Bunun da yüzde 70'i ancak toplu iş sözleşmesinin düzeninden faydalanabiliyor. Bu her kesimde biliniyor. Kanun bunu emrediyor buna uymak zorundasınız da demiyor. Zor günlerden geçerek buralara geldik. Gerçekten, sendikal anlamda hakiki bir mücadeleyi sizlerle beraber veriyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!