SGK çalışanlarıyla yılın vurgunu

Beyoğlu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, doğum yapan 19 kadının 200 bin TL’lik ‘analık ve işgöremezlik’ parasını çeken çete kameraya yakalandı.

GİRİŞ 10.12.2014 18:59 GÜNCELLEME 11.12.2014 07:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beyoğlu’nda SGK’ya kayıtlı 18 kadının doğum, 1’inin de kanser hastası olması nedeniyle almaları gereken, “doğumdan kaynaklı analık ve işgöremezlik” paralarının, aralarında 3 SGK çalışanın da bulunduğu 5 kişilik bir dolandırıcılık çetesi tarafından çekildiği ortaya çıktı.

Hesaplarından paralarının çekildiğini fark eden mağdurlar şikâyette bulundu. Kadınların şikâyeti üzerine SGK müfettişleri geniş çaplı bir tahkikat başlatırken, durum İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Sularla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne de bildirildi. Yapılan incelemelerin ardından dolandırıcılığın 2010’un haziran ve ekim aylarında gerçekleştirildiği belirlendi.Ancak o dönem Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın yeni açılmış olması nedeniyle dosya raflarda kaldı. 2012 yılında dosyanın tekrar Mali Sularla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine 2014 yılında polis ekipleri dosyayı takibe aldı ve geçtiğimiz günlerde operasyon düğmesine bastı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Helal Olsun.. 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir sistem her kurumda dolandırıcılar dolu bunlar sadece bir tanesi nerde adalet Allah aşıkan nerde haram lokma yemeye alışmıi ahmaklar milleti soydu soğana çevirdi.. Kamu Güvenliği Teşkilatı çok özenle yetkilendirilmeli ve çalışmalı bütün memurlar izlenmeli adam gibi adam kalmadı herkes çete olmuş ne ayaksınız istediğiniz kadar harama batın iki günlük dünya için yaptığınız yanınnıza karmı kalcak sandınız..
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 9 yıl önce Şikayet Et
    savcilar dolandiricilara ve defalarla adam dolandiranlara ceza verib uzun sure habshaneye atmak evezi takibsizlik karari cikarirsa bu olaylar hic bitmez eksine daha da buyuyer.savci ve avokatlara buyuk cezalarin verilmesi sert bu memleketde.verilmezse boyle de devam eder.
    Cevapla
  • Umutsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç Tutuksuz yargılanmak üzere serbest.
    Cevapla
  • matepe 9 yıl önce Şikayet Et
    malatyalı haberde 5 çete elemanının 3 ü sgk lı diyo zaten
    Cevapla
  • SADEDE GELELİM 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde AKŞİT hocamızın ikazı vardı.ALLAH bizleri nefsimizin bu haksız isteklerinden,kul haklarına tecavüze sebep olmamızdan muhafaza etsin.Ben nefsime güvenemiyorum,güvenmiyorum.ALLAH yapanları ıslah etsin,ıslah olmayanaları ise yine ıslaha sevk etsin yine olmazsa KAHHAR ismi ile cezalandırsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?