TSK'nın mesajında iki askerin adı geçti

Genelkurmay Başkanlığı’nın başsağlığı duyurusunda iki askeri şehit edip, intihar eden Umut Aslan’ın adı yer almadı.

TSK'nın mesajında iki askerin adı geçti
TSK'nın mesajında iki askerin adı geçti
GİRİŞ 11.12.2014 06:28 GÜNCELLEME 11.12.2014 06:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine, Ceylanpınar’da yaşanan ve üç askerin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin başsağlığı duyurusu eklendi.
 
Duyuruda, Ramazan Yel ve Kadir Yıldız’a yer verilirken, iki askeri şehit edip, intihar eden Umut Aslan’ın bu duyuruda yer almaması, Aslan’ın şehit sayılmaması olasılığını güçlendirdi.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Piyade Çavuş Ramazan Yel ve Piyade Onbaşı Kadir Yıldız için başsağlığı mesajı yayımladı. Orgeneral Özel mesajında “Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim “dedi.
 
Hızlı bilgilendirme
 
Askeri yetkililer ilk tespitlerin ardından yurtdışında bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’i tüm ayrıntılarıyla bilgilendirdi.

 
Üç askerin Suriye tarafından gelen mermilerle şehit olduğu yönünde haberlerin yayılması ve olayın çözüm sürecini de etkileyebilecek hassasiyette olması nedeniyle TSK tarafından hızlı bir şekilde açıklama yapılarak kamuoyuna doğru bilgiler yansıtılması tansiyonu düşürdü.
 

YORUMLAR 13
  • ker-as 9 yıl önce Şikayet Et
    Gayet normal:Adam hem iki masumla canına kıymış,sonra da ŞEHİTLİK statüsü!Olmaz öyle şey!!!!
    Cevapla
  • CENGİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler İçin Şehitlik Meselesi Çok Farklıdır. Biz ŞEhitliği Kutsal Kitabımıza Göre Değerlendiren Bir Ülkeyiz. Çatışma Anında Vurulan ve Hayatını Kaybeden Bir Asker'de Dinimize Göre Şehit Sayılmayabiliyor. (Cünüplük Hali, Manevi Hissiyatı, Samimiyetsizliği Vb.) Ama Kalben İnanıyoruzki Kutsal Bir Görevde Hayatını Kaybeden Her Vatandaşımız Şehittir. İnşAllah Mertebeleride Şehitlik Olur. Madende Ölenlere Şehit Dediler, Toplumun Tansiyonunu Düşürmek İçin, İntihar Eden Askerede Şehit Diyebilirler veya Demeyebilirler. Şehitlik Mertebesini Tayin Edecek Mevki Bellidir. O Yüzden Bizlere Düşen Onları Şehit Kabul Edip Arkalarından Dua Etmektir.
    Cevapla
  • Aziz 9 yıl önce Şikayet Et
    İki türlü şehit vardır, 1-Dünya yurdunda şehit ilan edilenler. 2- Ahiret yurdunda şehit ilan edilenler.
    Cevapla
  • çavdari 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi etmişler.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bencede sayılmasın ailesi kusura bakmasın ama hiç bir şey sayılmasın ve hiç bir hakta verilmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'