Hastane randevu MHRS işlemi randevu

İnternet üzerinden MHRS ile hastane randevunuzu bir kaç tık ile alabilirsiniz. Online hastane randevusu almak için yapmanız gerekenler

Hastane randevu MHRS işlemi randevu
Hastane randevu MHRS işlemi randevu
GİRİŞ 12.12.2014 12:00 GÜNCELLEME 12.12.2014 12:00

MHRS online internetten randevu alma sistemi teknolojinin bizler için sunduğu bir sistem. Artık hastanelerde kuyruklarda sürünmemize gerek kalmadan önceden aldığımız randevu sayesinde hastanelerde sıra beklememize gerek kalmıyor. MHRS Randevu alma mhrs.gov.tr/Vatandas ve hastane randevu olmak için çağrı hattı 7/24 açık çağrı hattı olarak Alo 182 hizmetinizde. 

MHRS

HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ! 

Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik esnasında belirlemiş olduğunuz parolanızı giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan ve eksiksiz olduğundan emin olduktan sonra resimdeki sayıları girerek güvenlik kodu olarak girdikten sonra “Giriş” butonuna basmanız gerekmektedir.

Açılan sayfada sırasıyla muayene olmak istediğiniz ili, ilçeyi, hastaneyi, semt kliniğini, kliniği, klinik yerini ve hekim bilgilerini seçiniz. Size uygun olan doktoru hastaneyi ili ve bunun gibi bilgileri seçtikten sonra “Randevu Ara” butonuna tıklayınız. Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile randevu alabilmek için açılan sayfada doktorunuzu ve saati seçiniz. Bu durumda hem sizin için uygun olan saat belirlenmiş oluyor hem de doktor için. Sabah erken saatlerde hastaneye gidip uzun kuyruklar beklemek zorunda da kalmıyorsunuz. Bu sayede çağımızın getirdiği kolaylıklar sayesinde internet üzerinden işleminizi kolay bir şekilde yapmış oluyorsunuz. 7’sinden 70’ine herkes hastane randevu merkezi (MHRS) sistemini kullanabilir.

Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait olan ve onun için uygun olan saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneğine tıklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bunun için tekrardan önünüze gelen sayfada randevu bilgilerini kontrol ediniz. Herhangi bir aksilik olmaması sebebi ile girmiş olduğunu bilgileri kontrol ettikten sonra güvenlik kodunu giriniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu işleminizi tamamladıktan sonra randevu almış olduğunuz saatten ve günden 15 dakika önce hastane ya da poliklinikte olmanız gerekmektedir. Hastanede veya poliklinikte bulunduktan sonra hasta girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemine üyelik işlemlerinizi tamamlayıp kayıt olduktan sonra daha önceden yine bu sistemi kullanarak almış olduğunuz randevularınızı görebilirsiniz. İlave olarak da hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde hesap bilgilerinize girerek bunları isterseniz değiştirebilirsiniz.

Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile internet üzerinden online bir şekilde almış olduğunuz randevunuzu iptal edebilirsiniz. İptal etme işleminizi de yine hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi aracılığı ile internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile tekrardan giriş yapmanız gerekmektedir. Güvenlik kodunu da girerek tekrardan giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki iptal et seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu merkezi (MHRS) sisteminde istediğiniz zaman randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve almış olduğunuz randevularınızı herhangi bir aksilikten dolayı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevu alma işleminden sonra ya da randevu iptal işleminden sonra Çıkış butonuna basarak hastane randevu (MHRS) sisteminden çıkış yapabilirsiniz. Çıkış yapmanız sizin için önemli olabilir. Açık kalan sayfadan sizin adınıza başka biri randevu alabilir veya hiç haberiniz olmadan randevunuzu silebilir. Bu gibi durumlar için dikkatli olmalısınız.

İlerleyen ve gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımında artış söz konusu olmuştur. Bu gelişime ile birlikte birçok işlem internet üzerinden yapılabilme imkanı ile karşı karşıyayız. İnternet yoluyla yapabildiğimiz işlemlerden sadece bir tanesidir hastane randevu sistemi. Saatlerce sıra beklemeye son veren bu sistem ile birlikte internet üzerinden yapacağınız birkaç kolay işlem ile randevu alabilmeniz mümkündür. İstediğiniz saat istediğiniz güne randevu alabileceğiniz gibi hastane ve doktor seçimini de kendiniz yapma imkanına sahipsiniz.

Sağlık bakanlığının vermiş olduğu destek ile kurulan bu sistemin tam adı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’tir. Hastane randevu sistemini yani MHRS’ yi kullanmanız için ilk olarak yapmanız gereken sisteme üye kaydınızı yapmak olacaktır. Sisteme üye olabilmek için MHRS internet sitesini kullanmanız yeterli olacaktır. Hastane randevu sistemine kayıt yaptırmak için “Randevu Al” sekmesine tıklayınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada “Yeni Üye” seçeneğini tıklayınız.

Bu kısımda sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz gibi bilgiler talep edilecektir. Bunları girmekle yükümlüsünüz. Eğer bu bilgiler girilmez ise sisteme kayıt olmanız imkansızdır. Doğum yerinizi girmek zorunda alanlardan değildir. Sizden istenen zorunlu bölümler ise doğum tarihiniz, cep telefonunuz ve kendiniz tarafından oluşturulan şifrenizdir. Kalan alanlar isteğe bağlı olarak doldurabilirsiniz ama zorunlu değildir. En son kayıt ol butonuna tıklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Üyelik işlemlerini bitirdikten sonra artık randevu alabilirsiniz. Randevu alabilmek için hastane randevu sistemine (MHRS)’ye giriş yapın. Karşınıza çıkacak olan sayfadan randevu al butonuna basınız. Ardından TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu şifrenizi giriniz. Kutucukta yer alan rakamları güvenlik kodu yazan bölüme yazınız. En son giriş butonuna tıklayınız. Artık randevu alma işlemine başlayabilir randevu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS)’den randevu sisteminde ilk olarak gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz. Daha sonra hangi birimde muayene olmak istiyorsanız onu seçin.

Hangi klinikten randevu almak istediğinizi de belirledikten sonra, eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzu da seçmiş olacaksınız. Eğer siz doktorunuzu önce tercih etmek istiyorsanız hastane randevu (MHRS)’ye giriş yaptığınızda önce doktorunuzu seçtikten sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir. Açılacak olan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza gelecektir. Sizin istediğiniz bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı belirledikten sonra seçim yapınız. Ardından randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamları güvenlik kodu yazan bölüme giriniz ve randevunuz kaydediniz. Randevuyu kaydetmek için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız lazımdır. Bu işlemlerden sonra MHRS’ den randevu işlemini rahat ve kolay bir şekilde yapmış olacaksınız.

Alo 182 Numarasını Tuşlayarak Hastane Randevu Alma (MHRS) İşlemi

Alo 182 numarasını arayarak hastaneden randevu alma imkanınız vardır. Hastane randevu (MHRS) sisteminden fayda sağlamak istiyorsanız bunun için mobil ya da sabit cihazınızdan 182 numarasını çevirmeniz yeterli olacaktır. Numarayı girmeden önce TC kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır çünkü telefonun diğer tarafında yer alacak olan sekreter sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Yapacağınız konuşmalar güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. Numarayı tuşladığınız zaman sekreter sizden TC kimlik numaranızı söylemeniz talep edecektir. TC kimlik numaranız ile isminiz uyumu sağlandıktan sonra işleminiz devam edecektir. Sekreter hangi il ve hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır buna gerekli olan cevapları veriniz. Ardından sekreter size doktorun hangi gün ve saatte boş olduğunu iletecektir. Bu tarih ve saatlerden size uygun olan gün ve saati belirterek randevunuzu alabilmeniz mümkündür. Sekreter randevunuzun onaylandığını söylediği zaman artık randevu alma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. MHRS ALO 182 hattını kullanarak tanıdığınız bir kişi içinde randevuyu onun TC kimlik numarası ile almanız mümkündür.

ALO 182 hastane randevu alma (MHRS) hattı belli bir ücrete tabidir. Randevuyu almak için 182 numarasınız aradığınız zaman normal bir sabit hattı aramış gibi ücretlendirmeyle karşılaşacaksınız.

MHRS MOBİL UYGULAMASI

Android, IOS, Blackberry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması hizmete girmiştir.

"MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (app store, play store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Randevumu Nasıl İptal Edebilirim?
 

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir