Fildişi Sahili'nde muhalefet partisinin başkanlık seçiminin ertelenmesi

İçişleri Bakanlığı, olası bir ayaklanmaya karşı sükunet çağrısına bulundu

Fildişi Sahili'nde muhalefet partisinin başkanlık seçiminin ertelenmesi
Fildişi Sahili'nde muhalefet partisinin başkanlık seçiminin ertelenmesi
GİRİŞ 11.12.2014 10:14 GÜNCELLEME 11.12.2014 10:14

Fildişi Sahili İçişleri Bakanlığı, muhalefetteki Fildişi Halk Cephesi Partisi’nin (FPI) başkanlık seçiminin ertelenme kararından sonra olası bir ayaklanmaya karşı halkı ve parti yetkililerini sükunete çağırdı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, alınan erteleme kararına saygı duyulması gerektiği uyarısında bulunuldu.

FPI’nın mevcut Başkanı Pascal Affi N’Guessan, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve parti başkanlık yarışı için başvurusunu oğlu Michel Gbagbo aracılığıyla yapması nedeniyle Laurent Gbagbo’nun adaylığının iptal edilmesi yönünde dava açtığını söylemişti. N'Guessan, parti kongresinin olaylar yatıştıktan sonra yapılmasını da önermişti.

Bunun üzerine Fildişi Sahili mahkemesi, 11-14 Aralık’ta düzenlenmesi beklenen FPI’nin başkanlık seçiminin ertelendiğini açıklamış ve seçimin Gbagbo hakkında açılan davanın sona ermesinin ardından yapılacağı belirtilmişti.

Ülkede 28 Kasım 2010’daki devlet başkanlığı seçimini kaybeden Gbagbo’nun tüm uluslararası çağrılara rağmen görevi seçimin galibi Alassane Ouattara’ya devretmemesi siyasi krize yol açmıştı. Gbagbo, 30 Kasım 2011'de Fildişi Sahili yetkililerince Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne teslim edilmiş ve haziranda yargılanmasına karar verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı