Bulgaristan Başmüftülüğü'nden yardım kampanyası

"Yetim Çocuklara Yardım Kampanyası" kapsamında 100 çocuğa burs sağlandı

Bulgaristan Başmüftülüğü'nden yardım kampanyası
Bulgaristan Başmüftülüğü'nden yardım kampanyası
GİRİŞ 11.12.2014 11:35 GÜNCELLEME 11.12.2014 11:35

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, bu yıl ikincisini düzenlediği "Yetim Çocuklara Yardım Kampanyası" kapsamında 100 çocuğa bir yıllık eğitim bursu sağlandığını bildirdi.

Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Birali Birali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın sonunda ilki düzenlenen kampanyanın bu yılki sonuçlarının da çok verimli olduğunu söyledi.

Birali, Yetim Çocuklar Haftası olarak adlandırılan sürede ülkedeki bölge müftülüklerinin organizasyonunda nakit bağışlar toplandığını, aynı zamanda düzenlenen çeşitli kermeslerden elde edilen gelirin kampanyaya aktarıldığını belirtti.

Başmüftülüğün çıkarttığı Bulgaristan Müslümanları Dergisi’nin eki olarak okuyuculara kartondan hazırlanan küçük kumbaralar dağıtıldığını açıklayan Birali, "Evde çocukları ile kumbaraları dolduran cemaatimiz, bunları bölge müftülüklerine teslim ederek, kendi katkılarını yapıyorlar" dedi.

Birali, geçen yıl düzenlenen kampanyada 81 yetim çocuğa bir yıl boyunca aylık burs verilebildiğini, bu yıl kampanya sonucu sevindirilecek çocuk sayısının 100’e çıkmasının daha memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!