Barzani'den "referandum komisyonuna" tepki

IKBY Başkanı Barzani’nin, "Kürdistan Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu"na Türkmen ve Hristiyanlardan üye alınmamasına tepki gösterdiği belirtildi

Barzani'den "referandum komisyonuna" tepki
Barzani'den "referandum komisyonuna" tepki
GİRİŞ 11.12.2014 14:29 GÜNCELLEME 11.12.2014 14:29

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin, "Kürdistan Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu"na Türkmen ve Hristiyanlardan üye alınmamasına tepki gösterdiği bildirildi.

Barzani, komisyona kabul edilmeyen 5’i Türkmen ve 6’sı Hristiyan, 11 milletvekilinden oluşan heyeti, Erbil’in Selahaddin ilçesindeki konutunda kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barzani’nin, "Türkmen ve Hristiyan milletvekillerinin komisyona alınmaması kabul edilemez. Komisyon, bu yapısıyla çalışmalara başlayamaz. Bu yapılan çirkin bir siyasettir. Bir hafta içinde sorun çözülecek. Ben sizin yanınızdayım" dediğini aktardı.

Üyelerin, Türkmen partiler yerine Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden seçildiğini ifade eden Maruf, şöyle konuştu:

"Başkaları bizim adımıza komisyonda çalışma yürütemez. Biz buna karşı çıktık ve bu nedenle parlamento toplantılarını protesto ederek katılmadık. Barzani de Türkmen temsilcilerin, Kürt partilerinden seçilmesine tepki gösterdi. Sayın Barzani, azınlık kelimesine karşı olduğunu, bir Türkmen varsa bile bunun millet olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi."

"Azınlık kotası" uygulanan Türkmen ve Hristiyan milletvekilleri, Kürt bölgesini bağımsızlığa götürecek süreci yürüteceği ifade edilen "Kürdistan Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu"na alınmamıştı. 11 milletvekili bunun üzerine IKBY Parlamentosu toplantılarına katılmama kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak