TİKA'dan Türkmenistan'daki engelli sporculara destek

TİKA, Türkmenistan'da engelli sporculara ekipman ve spor malzemesi desteği yaptı

TİKA'dan Türkmenistan'daki engelli sporculara destek
TİKA'dan Türkmenistan'daki engelli sporculara destek
GİRİŞ 11.12.2014 14:44 GÜNCELLEME 11.12.2014 14:44

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkmenistan Engellilere Destek Merkezi sporcularına ekipman ve spor malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkmenistan’da fiziksel ve zihinsel engellilere destek olma, engellilerin hak ve hukuklarını koruma ve topluma entegrasyonlarını sağlama amacıyla kurulan Engellilere Destek Merkezi’nin Engelliler Spor Okulu sporcularına ekipman ve spor malzemesi desteği verildiği bildirildi.

Engellilere Destek Merkezi'nin talebi üzerine TİKA, engellilerin daha iyi koşullarda spor yapabilmeleri için elektrikli koşu bandı, üniforma, ayakkabı ve tekerlekli sandalyeden oluşan ekipmanları sporculara dağıttı. Ayrıca merkezin üye sporcularına daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla bilgisayar, yazıcı, faks gibi ofis ekipmanı desteğinde bulundu.

Düzenlenen törende engelli sporculara üniforma ve ayakkabılarını teslim eden TİKA Aşkabat Koordinatörü Ali Muslu, TİKA’nın Türkmenistan’daki sosyal sorumluluk faaliyetlerine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Muslu, TİKA olarak her yıl engellilerin yanlarında olmak için proje gerçekleştirdiklerini ve bu faaliyetlerin çeşitli alanlarda devam edeceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi