Batı Akdeniz için yağış ve fırtına uyarısı

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da bu akşamdan itibaren şiddetli sağanak etkili olacak

Batı Akdeniz için yağış ve fırtına uyarısı
Batı Akdeniz için yağış ve fırtına uyarısı
GİRİŞ 11.12.2014 14:56 GÜNCELLEME 11.12.2014 14:56

Meteoroloji yetkilileri, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için şiddetli sağanak ve denizlerde fırtına uyarısında bulundu.

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam saatlerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, il genelinde kuvvetli, gece saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.

Yarın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yağışlar, Antalya'nın doğu ilçelerine kayacak. Yağışlar, yarın akşama kadar, kent merkezi ile Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak.

Yağışlara güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına da eşlik edecek.

Denizlerde ise bu akşam saatlerinden itibaren rüzgar, doğu ve güneydoğu yönlerden, saatte 75-90 kilometre hızla esecek. Fırtına, cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.

Muğla

Muğla'da bu akşam başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Bodrum, Köyceğiz, Datça, Marmaris, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ise yer yer şiddetli olacak. Yağışlı periyot boyunca rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Denizlerde de bu akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olacak. Güneydoğu yönünden saatte 60-75 kilometre hızla esecek fırtına, yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.

Isparta ve Burdur

Burdur ve Isparta genelinde bu akşam başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer kuvvetli olacak. Rüzgar, yağışlı periyot boyunca güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!