Trafik kurallarını okul bahçesinde öğrenecekler

Trabzon'da uygulanmaya başlanan "Her Okul Bir Trafik Parkuru Projesi" ile bir okulun bahçesine kurulan parkur sayesinde öğrencilerin trafik kurallarını öğrenmesi amaçlanıyor

Trafik kurallarını okul bahçesinde öğrenecekler
Trafik kurallarını okul bahçesinde öğrenecekler
GİRİŞ 11.12.2014 16:05 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:05

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Her Okul Bir Trafik Parkuru Projesi" ile ilköğretim öğrencileri, okul bahçelerine yapılan parkurlarda akülü oyuncak araçlara binerek trafik kurallarını öğrenebilecek.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'nce uygulamaya konulan proje kapsamında Ayfer Karakullukçu İlköğretim Okulu bahçesine trafik parkuru yapıldı.

Parkurda yer alan tek ve çift şeritli yol, trafik ışıkları, hemzemin geçit ile trafik levhaları sayesinde akülü oyuncak arabalara binen öğrenciler, teorik ve uygulamalı trafik kurallarını öğrenme fırsatı buldu.

Projenin ilk kez uygulanması nedeniyle düzenlenen eğitim törenine, Vali Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile İl Emniyet Müdürü Murat Köksal katıldı.

Törende konuşan Vali Öz, trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili farklı kurumların çeşitli çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bu dert ve sıkıntı bizim önemli bir problemimiz. Son yıllarda stratejik ve eylem planları hazırlandı. Eğitimde, denetimde, teknolojide ve altyapıda çalışmalar var ancak bunun en önemli noktası eğitim" dedi.

Uygulamanın çocuklar için eğlenceli ve öğretici olduğunu vurgulayan polis memuru Kadir Hatipoğlu ise "İlerleyen yaşlarda en azından trafik eğitimiyle ilgili temel bilgi kazanacaklar. Bu da ilerki yaşlarda çocuklar için çok faydalı olacak. Bu yaptığımız trafik eğitimi önce teorik, sonra pratik çalışmalarla çocukların hafızasında yer edinecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından akülü oyuncak arabalara binen öğrenciler trafik polislerinin direktifleriyle nasıl sürüş yapacaklarını öğrendi.

Proje kapsamında kurulan parkurun kentte 12 okulda yapılması planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!