"Narkotim Projesi" Erzurum'da başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından, hazırlanan ve 11 pilot ilde uygulanacak olan "Narkotim Projesi" Erzurum'da hayata geçirildi

"Narkotim Projesi" Erzurum'da başladı
"Narkotim Projesi" Erzurum'da başladı
GİRİŞ 11.12.2014 16:22 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:22

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla 11 pilot ilde uygulanacak "Narkotim Projesi" Erzurum'da başladı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Ankara'da yaptığını anımsattı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Mersin, Konya, Erzurum ve Samsun'un pilot il olarak seçildiğini dile getiren Altıparmak, projenin başlaması ve araçların hizmete sokulmasıyla narkotikle uyuşturucuyla mücadele anlamında çalışmaların ekipmanların daha güçleneceğini vurguladı.

Nakrotim Projesi kapsamında çalışacak ekiplerde görev alan personelin emniyet teşkilatı içinde kendisini ispat etmiş, çalışkanlığıyla başarısıyla temsil kabiliyetiyle ve millete adanmışlığıyla seçildiğini belirten Altıparmak, şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlarımız 6 binek araçla bundan sonra daha iyi hizmet verecekler. Bu performanslarını millete daha iyi gösterme imkanı bulacaklardır. Bu çerçevede arkadaşlarımız insanların en yoğun olduğu üniversite, okul, okul çevreleri, terminaller, suç unsurunun rahat yaşadığı metruk binalar gibi noktalarda etkin olarak mücadelelerine devam edecekler. Zaten bu araçlarımız olmasa da arkadaşlarımız Erzurum'da çok ciddi bir çalışma sergilemektedirler."

Altıparmak, operasyonlar neticesinde elde edilen uyuşturucunun çok yüksek ve tehlikeli olduğunu ifade ederek, "Bunun dağıldığını düşünmek insanı rahatsız ediyor. Bunun için de bu ekipmanların önemli olduğunu vurgulamak isterim. Eroin olarak yaklaşık 900 kilogram, esrar olarak yaklaşık 500 kilogram, metamfetamin olarak 25 kilogram, afyon sakızı 12 kilogram, çok az miktarda da sentetik hap ve benzeri maddeler ele geçirilmiştir. Bu çalışma daha büyük bir ivme kazanarak devam edecektir."

Daha sonra Altıparmak, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Müftü Hasan Çınar ve diğer yetkililerin kurdele kesmesinin ardından araçlar trafiğe çıktı.

Törende, narkotik dedektör köpekleri "Dük" ve "Çapkın" vatandaşların ilgisini çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...