Bedelliye karşı çıkan başkan bedelli çıktı

Hükümetin çıkardığı bedelli askerlik ile ilgili kanun tasarısına şiddetle karşı çıkan başkan 1999'da çıkan bedelli askerlikten yararlanmış.

Bedelliye karşı çıkan başkan bedelli çıktı
Bedelliye karşı çıkan başkan bedelli çıktı
GİRİŞ 11.12.2014 16:58 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:58
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, bedelli askerlik kanununun çıkmasının ardından, "Bu uygulama asker kaçakları ve zenginlere parayla tezkere vermek anlamına gelmiştir. Bu yasa en çok maddi durumu iyi olmayan evlatlarımızın ve şehit ailelerinin içini yakmıştır. Amaç milletimizi askerlikten soğutmak mı, yoksa ekonomik bir sıkıntı mı var? Her Türk asker doğar sözü yerini artık her fakir Türk asker doğar almıştır. Şimdi peygamber ocağı olan asker ocağında şehit düşen askerlerimizin kemikleri sızlıyordur. Evlatlarını vatana şehit veren ailelerin yürekleri ise kanıyor" demişti.

BEDELLİ YAPTIM

Bu açıklamasının ardından Karaca'nın da 1999 yılında çıkan bedelli askerlikten 15 bin mark (dönemin 4 bin 500 lirası) ödeyerek yararlandığı ortaya çıktı. Başkan Karaca, "Benim kardeşim 1998 yılında Güneydoğu'da vatani görevini yaptığı sırada kaybolmuştu. Zaten böyle konularda şehit yakınları askerlikten muaf tutuluyordu. Fakat o dönemde kardeşimin şehit olup olamayacağı tartışmaları sürüyordu. Bu nedenle annemin psikolojisi bozulmuştu. Benim de askerlik çağım gelmişti. Onu yalnız bırakamazdım. O dönem çıkan bedelli askerlikten yararlanmak zorunda kaldım" diye kendini savundu.

DÜŞÜNCELERİM AYNI

Bedelli askerlik yaptığı dönemde kardeşinin henüz şehit unvanı almadığını belirten Karaca, "Yapılan araştırma soruşturma ve bürokratik işlemler uzun sürdü. Sonuçta kardeşim 2002 yılında şehit sayıldı. Onun şehit ünvanı almasından sonra, diğer kardeşim askerlikten muaf tutuldu. Benim bedelli askerlik işim o dönem bir zorunluluktu. Bu benim bedelli askerliği içime sindirmemi gerektirmez. Bu konudaki görüşlerim ve düşüncelerim farklı değil. Bedelli tasarısını kabul etmem mümkün değil" diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 39
  • selami 9 yıl önce Şikayet Et
    herkesin dünya görüşü bir değildir. Bu konularda hassas olan yapar, hassas olmayan yapmaz. Bu kadar basit. 2-3 densizin aldığı kararla yüzbinler neden ölsün ki? Askerliğe de silaha da savaşa da karşıyım. Paşa paşa yaparım bedellimi!
    Cevapla
  • fees 9 yıl önce Şikayet Et
    ne şiş yansın ne kebap hesabı. ağzı olan konuşuyor
    Cevapla
  • orxanorxan 9 yıl önce Şikayet Et
    72000 askere ihtiyaç var koç yiğitler hadi hadi üzerine para veriyorlar genelkurmay bas bas bağırıyor gelin gelin diye??? başvuru sayısı 4000 bırakın bu işleri boş işler ben yaptım sen neden yapımıyorsun mantığını
    Cevapla
  • SelimFirat 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiç olmazsa sus!!!
    Cevapla
  • rebi 9 yıl önce Şikayet Et
    kıvır kıvır ..bırakın bu ayakları biraz samimi olun..yada susun kardeşim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!