Yerel gazeteye "sansür" iddiası

Kayseri'de yerel bir gazetenin yayınlanmamış haberlerinin mahkeme kararıyla "sansürlendiği" iddia edildi

Yerel gazeteye "sansür" iddiası
Yerel gazeteye "sansür" iddiası
GİRİŞ 11.12.2014 17:57 GÜNCELLEME 11.12.2014 17:57

Kayseri'de yerel bir gazetenin yayınlanmamış haberlerinin mahkeme kararıyla "sansürlendiği" öne sürüldü.

Gazetenin imtiyaz sahibi Azim Deniz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, özel bir hastane hakkında yapacakları haberle ilgili gazetelerinde duyuru yaptıklarını, hastane yetkililerinin başvurusu üzerine Kayseri 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararı verdiğini belirtti.

Özel hastanenin yetkililerinin aracılar kullanarak yayını durdurmaya çalıştığını iddia eden Deniz, daha sonra konunun mahkemeye taşındığını kaydetti. Mahkemenin itiraz üzerine verdiği kararın anayasal suç olduğunu ileri süren Deniz, şunları söyledi:

"Özel sağlık kuruluşu yetkilileri aracılar kullanarak yayını durdurmak istedilerse de amaçlarına ulaşamadılar ancak sadece duyurusu yapılan yayınlanmamış haberler için nasıl olduğunu anlayamadığımız bir şekilde 6. Asliye Hukuk Mahkemesinden ihtiyati tedbir kararı aldırmayı başardılar. Gazetemizin avukatları vasıtasıyla yayınlanmamış haberler için yayın durdurma kararının verilemeyeceğini, bunun hukuka aykırı olduğunu ve yayın durdurma kararının kaldırılmasını 6. Asliye Hukuk Mahkemesinden ivedi şekilde itiraz dilekçemizle talep ettik. Bir günde tedbir kararı alan hakim, yaptığımız itiraza 15. günün sonunda ancak karar verebildi."

Anayasanın 28. maddesinde "Basın hürdür, sansür edilemez. Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır" denildiğini belirten Deniz, hukuksal mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Deniz'in açıklamasının ardından, söz konusu gazeteye Kayseri 6. Asliye Hukuk Mahkemesince gönderildiği belirtilen karar metni, basın mensuplarına dağıtıldı.

Karar metninde "Gazeteniz tarafından 24.11.2014 tarihinde yayınlanması ilan edilen metnin itirazın yeniden değerlendirilmesi için yayınlanacak yazıdan bir suretin ivedi olarak mahkememize gönderilmesi rica olunur" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Evden kaçan pitbull dehşet saçtı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı