Irak'ta "Erbain" törenleri

Savunma Bakanı Ubeydi: - "Kerbela'ya yurt içi ve yurt dışından akın edenlerin sayısı 17 milyonu geçti"

Irak'ta "Erbain" törenleri
Irak'ta "Erbain" törenleri
GİRİŞ 11.12.2014 18:16 GÜNCELLEME 11.12.2014 18:16

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, "Erbain törenleri" çerçevesinde Kerbela'ya "akın edenlerin sayısının 17 milyonu geçtiğini iddia etti.

Ubeydi, alınan güvenlik önlemlerini yerinde izlemek için gittiği Kerbela'da yaptığı basın açıklamasında, alınan güvenlik önlemlerini överek, "Güvenlik güçlerinin şehre dağıldığını gelirken havadan izledim. Güvenlik planın iyi bir şekilde uygulandığını ve can güvenliğinin sağlandığını da gözlemledim. Kerbela'ya milyonlarca insan akını var. Bakanlığımıza bağlı taşıma araçlarının şehirdeki ziyaretçilerin taşınması için gönderilmesi talimatını da verdik" diye konuştu.

"Erbain" törenlerine özgü güvenlik planının iyi bir şekilde uygulandığını tekrarlayan Ubeydi, "Kerbela'ya yurt içi ve yurt dışından akın edenlerin sayısı 17 milyonu geçti" dedi. Bazı kentlerde teröre karşı bazı başarılar elde edildiğini dile getiren Ubeydi, "Güvenlik güçleri, bazı kentlerimizde, teröre karşı, yerel hükümetlerin de işbirliği ve dayanışmasıyla, askeri başarılar gerçekleştirdi. Ordu bugün bir yandan ülkedeki terörle savaşıyor bir yandan da ziyaretçileri koruyor" ifadesini kullandı.

Şiilerin yoğunlukla yaşadığı Basra, Nasıriye, Necef ve Bağdat'dan yola çıkan binlerce kişi, ellerinde siyah, sarı, yeşil ve kırmızı bayraklarla kilometrelerce yolu kat ederek "Erbain" olarak adlandırılan Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilmesinin "40. gününü" anmak için Kerbela'ya akın ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!