Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:

"Basın özgürlüğünü alabildiğine kullanmak, en sağdan en sola, bütün özgürlükleri kullanmak. Fakat çok seslilik adına bunu yaparken de asla kalemi bir silah olarak kullanarak, şantaja, yalana, iftiraya başvurmadan ve hakaret etmeden dile getirmektir"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:
GİRİŞ 11.12.2014 19:47 GÜNCELLEME 11.12.2014 19:47

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın özgürlüğünün en sağdan en sola bütün özgürlükleri kullanarak yapılmasının gerektiğini belirterek, "Fakat çok seslilik adına bunu yaparken de asla kalemi bir silah olarak kullanarak, şantaja, yalana, iftiraya başvurmadan ve hakaret etmeden dile getirmektir" dedi.

Bir otelde basın mensupları ile bir araya gelen Atalay, Niğde'nin dünyanın çeşitli yerlerinden turist gelmesini gerektirecek kadar değerli eserler ve saymakla bitmez pek çok zenginliğin bulunduğu, çok güzel bir bölgede olduğunu ifade etti.

Komşu illerin basınıyla ortak hareket edilirse alınacak payın büyüyeceğini aktaran Atalay, "Gerçekten birbirini tamamlayan iller olduğunuzu görüyoruz, ortak hareket edilmesi halinde pastanın büyüyeceğine inanıyoruz. Sadece kendi içinizde gazeteciler olarak farklı görüşleriniz olabilir, siyasi düşünce farkı olabilir ama kendi aranızda bir Niğde için birliktelik sağlayabileceğiniz gibi diğer illerin basınıyla da bölge için birliktelik sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

Kentin kalkınması için basının gücünün önemine değinen Atalay, şöyle devam etti:

"Kendi aranızda, birlikte bir proje hazırladığınızda bunu valiliklerimize, belediyelerimize ve kalkınma ajansımıza sunarak ilimizi kalkındıracak projelere imza atabileceğinizi, bir sorun varsa o sorunu dile getirebileceğinizi ve bunun çözümünde ciddi mesafe aldırabileceğinizi düşünüyorum, basının müthiş bir gücü var. Hiç bir proje basının desteği olmadan tam yerine getirilmez."

Gelişen Türkiye'ye uygun hareket eden basın inşa edilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Atalay, "Basın özgürlüğünü alabildiğine kullanmak, en sağdan en sola, bütün özgürlükleri kullanmak. Fakat çok seslilik adına bunu yaparken de asla kalemi bir silah olarak kullanarak, şantaja, yalana, iftiraya başvurmadan ve hakaret etmeden dile getirmektir. Buda zaten evrensel meslek ilkeleridir ki bütün modern ülkelerde aranan şartlar da bunlar" diye konuştu.

Atalay, geleceğin güçlü medyasını oluşturmak amacıyla daha iyi hamleler yapmak için yaşanacak bazı sıkıntıları göze almak gerektiğini söyledi.

Toplantıya, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Çelik ile ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi