Yerel gazeteye "sansür" iddiası

TGF Genel Başkanı Sertel:

Yerel gazeteye "sansür" iddiası
Yerel gazeteye "sansür" iddiası
GİRİŞ 12.12.2014 12:54 GÜNCELLEME 12.12.2014 12:54

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Kayseri'de yerel bir gazetenin yayınlanmamış haberlerinin mahkeme kararıyla "sansürlendiği" iddiasıyla ilgili, "Yayımlanmamış haberi sansürlemek isteyen anlayışı kınıyor, son derece olumsuz örnek teşkil edecek bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz" görüşünü bildirdi.

Atila Sertel, yazılı açıklamasında, Kayseri’de yayımlanan Deniz Postası gazetesinin, özel bir hastaneyle ilgili açacağı dosyayı sayfalarından duyurduğunu ancak sadece duyurusu yapılan yayınlanmamış haber için Kayseri 6. Asliye Hukuk Mahkemesince ihtiyati tedbir kararı alınıp, yayımlanmamış haberin bir kopyasının "ivedilikle" gönderilmesinin istendiğini aktardı.

Sertel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kayseri'de (Bu da olmaz) dedirten türden bir sansür kararına daha tanık olduk. Yayımlanmayan kitabı cezalandıran anlayış, yayımlanmayan habere de sansür getirdi. Bu karar ve mahkeme tarafından gazeteye gönderilen belge, uzun yıllardır dolaylı veya direkt olarak uygulanan sansürün belgesidir. Anayasamıza göre (Basın hürdür ve sansür edilemez). Ancak Türk basını olarak bu dönemde (Artık bu kadarı da olmaz) dediğimiz türden çok sayıda uygulamayla karşılaştık. Mahkeme tarafından alınan bu karar bizler için olduğu kadar uluslararası alanda Türkiye adına da büyük bir utançtır. Yayımlanmamış haberi sansürlemek isteyen anlayışı kınıyor, son derece olumsuz örnek teşkil edecek bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!