Afganistan'ın Bruce Lee'si Hollywood hayali kuruyor

"Afgan Bruce Lee" ismi ile sosyal medyada birkaç gün içinde ünlenen Abbas Alizade, gelecekte Hollywood filmlerinde oynamak istiyor

Afganistan'ın Bruce Lee'si Hollywood hayali kuruyor
Afganistan'ın Bruce Lee'si Hollywood hayali kuruyor
GİRİŞ 12.12.2014 13:10 GÜNCELLEME 12.12.2014 13:10

Ccedil;inli aktör Bruce Lee'ye benzerliği dolayısıyla ülkesi Afganistan'da meşhur olan Abbas Alizade, Hollywood'da aktör olmanın hayalini kuruyor.

Dövüş sanatları ustası Bruce Lee’ye benzeyen ve daha birkaç gün öncesine kadar sıradan bir hayat süren 21 yaşındaki Alizade, fotoğraflarını Facebook sayfasında paylaştıktan sonra ana akım medyanın ilgilisi çekti ve kısa sürede hem ülkesinde hem de başka ülkelerde tanındı. Öyle ki medya mensupları ve "hayranları" artık Alizade ile görüşebilmek için günlerce randevu beklemek zorunda kalıyor.

AA muhabirine konuşan Abbas Alizade, bu ilgiden memnun olduğunu söyledi. Ülkesinin sadece savaş ve patlamalarla anıldığını dile getiren Alizade, "Ülkemden olumlu bir haber olmak istedim ve bundan dolayı basınla görüşüp kendimi anlatım" dedi.

11 kişilik kalabalık ailesinin en küçük üyesi olan Alizade, geleceğe umutla baktığını ve iyi bir gelecek kurabilmek amacıyla mücadele ettiğini belirtti. Alizade, bunun için en büyük hedefinin "gelecekte Hollywood filmlerinde oynamak" olduğunu vurguladı.

Liseyi geçen yıl bitiren ancak üniversite sınavında başarılı olamayan "Afgan Bruce Lee", bu yıl yeniden üniversite sınavına girip sinema okumak istiyor.

Abbas Alizade, spora başlama öyküsünü anlatırken de şunları söyledi:

"Küçüklükten beri Bruce Lee’nin filmlerini seyrediyordum ve onun gibi olmak istiyordum. 14 yaşımda spora başladım. Ailem belli bir süre için özel spor salonunda spor yapmama mali destek verebildi. Ondan sonra yarım gün çalışıp yarım gün spor yapmak zorunda kaldım."

Artık "Afganistan'ın Bruce Lee'si" olarak anılan Alizade, haftada iki gün Afganistan’a bağımsızlığını kazandıran Şah Amanullah Han tarafından inşa edilen ve şimdi bir harabeye dönüşen "Darul Aman" sarayında spor yapıyor. Alizade, neden bu harabede spor yaptığı sorusuna, "Biliyorsunuz burası Afganistan’ın istiklal simgesi ve tarihi bir yer. Buradan dünyaya Afganistan’ın savaş ve yeni nesil yüzünü ayni zamanda gösterebiliyorum" karşılığını verdi.

Alizade, babasının sakat olduğunu ve mali durumunun iyi olmadığını belirterek, hedeflerine ulaşmak için devlet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!