7 bin yıllık Kandiber Kalesi, restore ediliyor

Çorum'da 7 bin yıllık geçmişe sahip Kandiber Kalesi'ndeki ilk etap restorasyon çalışmaları, yürüyüş yolunun onarımıyla başladı

7 bin yıllık Kandiber Kalesi, restore ediliyor
7 bin yıllık Kandiber Kalesi, restore ediliyor
GİRİŞ 12.12.2014 14:44 GÜNCELLEME 12.12.2014 14:44

Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 7 bin yıllık bir geçmişi bulunan kalenin restorasyon çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların sona ermesiyle ilçe turizmine önemli bir kazanım sağlanacağını ifade eden Karataş, "Şu anda kaleye ulaşımı kolaylaştıracak yürüyüş yolları aslına uygun olarak Anıtlar Kurulunun onay verdiği malzemelerle onarılıyor. Aynı çalışmanın devamında ise seyir terasları ve aydınlatma çalışması yapılacak" diye konuştu.

"Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız, yıllardır gezemedikleri kaleye kolaylıkla çıkabilecekler" diyen Karataş, seyir teraslarından tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak ile Osmancık’ın diğer güzelliklerinin gözler önüne serileceğine dikkati çekti.

Karataş, projenin ikinci etabında da kale surlarının onarılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı