Türk tırlarına "depo mühür uygulaması" yine ertelendi

İran'ın, 5 Aralık'ta bir haftaya kadar askıya alınan Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesini ve "depoların dolu olma" kaydını bir sonraki duyuruya kadar ertelediği bildirildi.

Türk tırlarına "depo mühür uygulaması" yine ertelendi
Türk tırlarına "depo mühür uygulaması" yine ertelendi
GİRİŞ 12.12.2014 15:43 GÜNCELLEME 12.12.2014 15:43

Tasnim haber ajansına konuşan İran Karayolları Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürü Muhammed Cevad Atrçiyan, "İran, Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesini ve "depoların dolu olma" şartını da bir haftaya kadar askıya almıştı. Bu süre yarından itibaren dolmasına rağmen, İran Ulaştırma Bakanının izni, hava şartlarının müsait olmaması ve iki ülkenin birbirleriyle iyi niyetli olması nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar ertelendi" dedi.

Atrçiyan, "İran'ın bu girişimiyle Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen yaklaşık 2 bin Türk tırının geçişinin sağlandığını, Türk tırlarının trafiğinin İran'a geçişlerinin normal olduğunu söyledi.

İran'ın 1 Aralık'tan itibaren topraklarına girecek Türk tırlarına yönelik başlattığı uygulamalar nedeniyle Gürbulak Sınır Kapısı'nda oluşan tır kuyruğunda bekleyiş sürüyordu, ancak İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ekonomik İlişkiler Müsteşarı Ahmed Nurani, "Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesi işlemi, "depolarının dolu olması şartıyla" bir hafta askıya alınmıştı. Fakat sınırda bekleyen tırların depolarının boş olması istenen sonucu vermedi. Yaşanan sıkıntıları dikkate alarak, yakıt depolarındaki doluluk şartını da mühürlenmesinin askıya alınmasıyla eş zamanlı olarak bir hafta askıya aldık" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor