Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Mardin Valiliği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli bin aileye battaniye, 500 aileye de gıda yardımı yaptı

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
GİRİŞ 12.12.2014 16:22 GÜNCELLEME 12.12.2014 16:22

Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli bin aileye battaniye, 500 aileye de gıda yardımında bulundu.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu'nda yardımların dağıtılması amacıyla düzenlenen törene katılan Vali Mustafa Taşkesen, yaptığı konuşmada, isteyen aileleri çadır kentlere götürebileceklerini ve tüm ihtiyaçların burada karşılanacağını söyledi.

Suriyeli misafirleri ellerinden geldiği kadar iyi bir şekilde ağırlamaya çalıştıklarını kaydeden Taşkesen, milletin imkanları ve devletin gücü dahilinde Suriyelileri mağdur etmemeye gayret gösterdiklerini belirtti.

Sığınmacılara çeşitli yardımlar dağıtmayı sürdüreceklerini anlatan Taşkesen, Suriye'deki olayların bir an önce bitmesini temenni ettiklerini bildirdi.

Taşkesen, "Temennimiz, ülkenizdeki karışıklık, savaş biter ve sizler de evlerinize, yuvalarınıza, köylerinize, kentlerinize dönersiniz. Biz biliyoruz ki hiçbir yer sizin kendi toprağınız, doğdunuz büyüdüğünüz yer gibi olmaz" dedi.

Çocukların art niyetli kimseler tarafından kullanılmamaları için ailelere uyarıda bulunan Taşkesen, Suriyelileri ellerinden geldiği kadar koruyacaklarını kaydetti.

Taşkesen'in konuşması sırasında bazı Suriyeli kadınların duygulandığı görüldü.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Saymanı Lütfü Günlüoğlu ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Suriye'den Mardin'e gelen misafirlere 500 gıda kolisi ve bin battaniyenin dağıtıldığını, ancak yardımların yetersiz olduğunu söyledi.

Bu konuda iş adamlarına ve hayırseverlere çağrıda bulunduklarını kaydeden Günlüoğlu, "Bizde kaydı bulunan bin 800 aile var ve bu sayı gittikçe artıyor. Yapılan yardımlar yetersizdir, iş adamlarımız buraya bir el atsınlar. İlimize sığınan Suriyeli aileler çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ailelere yardımları dağıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü