Ferguson'da jüri kararının ardından başlayan protestolar

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu üyesi bir grup, New York'ta yarın ırkçılığa karşı düzenlenecek yürüyüşe destek amacıyla Beyoğlu'nda eylem yaptı

Ferguson'da jüri kararının ardından başlayan protestolar
Ferguson'da jüri kararının ardından başlayan protestolar
GİRİŞ 12.12.2014 21:22 GÜNCELLEME 12.12.2014 21:22

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu üyesi bir grup, New York'ta yarın ırkçılığa karşı düzenlenecek yürüyüşe destek verdi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan platform üyeleri, "İstanbul'dan Ferguson'a, ırkçılığa geçit yok", "Irkçı polise 'dur' de", "Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Kürdüz, hepimiz siyahız" pankartları açarak, bir süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Gonca Şahin, ABD'de St. Louis'in Ferguson ve New York'un Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalıların öldürülmesinin kendilerini öfkelendirdiğini söyledi.

ABD'de yarın çeşitli gösteriler düzenleneceğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"ABD'deki ırkçılık karşıtları tarafından 13 Aralık, 'öfke günü' ilan edildi. Biz de öfkeliyiz. 13 Aralık'ta bu gösterileri örgütleyen aktivistler, New York'ta yürüyüş düzenleyecekler. Biz de burada bu yürüyüşe destek vermek amacıyla toplandık. Türkiye'de ırkçılığa karşı duran bizler, ABD'de yarın düzenlenecek yürüyüşte kardeşlerimizin mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü