Doğu'da kar yağışı

Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da kar yağışı
Doğu'da kar yağışı
GİRİŞ 13.12.2014 10:29 GÜNCELLEME 13.12.2014 10:29

Doğu Anadolu Bölgesi'nin büyük bölümünde kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve çevresi aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Erzincan, Iğdır ve çevresinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Van ve Bitlis'in güney ve doğu ilçeleri ile Hakkari'de yoğun kar yağışı beklenirken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 3, Hakkari, Bitlis, Muş ve Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Kars'ta 2, Van ve Ağrı'da 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 11, Erzincan'da 9, Van ve Muş'ta 4, Hakkari, Bitlis, Erzurum ve Ağrı'da 3, Kars ve Ardahan'da 2 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 25 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 27, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. Etap pistlerde 40 ve Kop Dağı'nda 30 santimetre ölçüldü.

Kar yağışının etkili olduğu kentlerde belediyeye ait ekipler cadde ve sokaklarda kar temizliğine başladı. Vatandaşlar ev, iş yeri ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?