Kalbi duran yaralı 20 dakikada hayata döndürüldü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde çıkan kavgada aldığı bıçak darbelerinin ardından kalbi duran yaralı, Tatvan Devlet Hastanesi'ndeki doktorların yoğun çabasıyla 20 dakika içinde hayata döndürüldü.

Kalbi duran yaralı 20 dakikada hayata döndürüldü
Kalbi duran yaralı 20 dakikada hayata döndürüldü
GİRİŞ 13.12.2014 13:08 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:08

Tatvan'da çıkan kavgada aldığı bıçak darbeleri sonucu kalbinde iki delik ve yırtık oluşan yaralı Selahattin Uysal, kalbi durmuş şekilde ambulansla kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Uysal'a sürekli kalp masajı yapılarak hayatta kalması sağlanırken, Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Ferah Çakır ve Op. Dr. Abdülrıdvan Kulu, 20 dakikada başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi.

Çakır, yaptığı açıklamada, burada yaptıkları ameliyatın ardından Uysal'ın Van'a sevk edildiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtti.

Göğsünden bıçaklanma sebebiyle dolaşımı ve solunumu durmuş bir şekilde hastaneye getirilen Uysal'ın solunum yolunu açarak kalp masajı yaptıklarını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Yaralı ilk geldiğinde solunumu ve dolaşımı yoktu, tansiyon da alınamıyordu. Acil müdahale sonrası yaralıyı ameliyata aldık. Hasta göğüs kafesinden kemiğin alt tarafında kalbe nafiz olacak şekilde iki yerden yara almış ve kalbi durmuştu. Sürekli kalp masajı yaptık. Kesikler dikildikten sonra hastanın dolaşımı başladı. Yaralı hastaneye ulaşmadan 5 dakika önce kalbi durmuştu. Yaptığımız müdahalelerle bu süre 20-25 dakikayı buldu. Bu zaman içinde hastayı hayata döndürmeyi başardık."

Kulu ise yaralı için acil ameliyat kararı verdiklerini belirterek, hastanede kalp damar cerrahisi olmamasına rağmen, hastayı acil şekilde ameliyata almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir