New York'un Brooklyn belediye başkanı Türk camisini ziyaret etti

ABD'nin New York kentine bağlı Brooklyn ilçesinde bölgesindeki azınlıklarla görüşmelerine devam eden Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Amerika Müslümanlar Birliği'ne bağlı Fatih Camisi'nde Türk toplumu üyeleriyle görüştü.

New York'un Brooklyn belediye başkanı Türk camisini ziyaret etti
New York'un Brooklyn belediye başkanı Türk camisini ziyaret etti
GİRİŞ 13.12.2014 13:26 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:26

Brooklyn Belediye Başkanı Adams, merkezi Brooklyn'de bulunan Amerika Müslümanlar Birliği'nin merkez ofisinin yer aldığı binadaki Fatih Camisi'ni ziyaret ederek cemaatle sohbet toplantısı yaptı.

Azerbaycan asıllı Türk danışmanı Rana Abbasova ve New York Polis Teşkilatı Toplum İlişkileri Birimi temsilcileriyle geldiği camide Adams'a Türk Hars Birliği Başkanı İbrahim Kurtuluş ve New York Polis Teşkilatı'nda Müslümanlarla ilişkiler konusunda toplum koordinatörü olarak görev alan Erhan Yıldırım eşlik etti. Adams'ın Fatih Camisi'ni ziyaretine Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da katıldı.

Manhattan'daki St. Patrick Kilisesi papazı Jim Landen'in de davet edildiği ziyarette Landen'e Fatih Sultan Mehmet'in Bosna Hersek'i fethinden sonra Bosna Fransiskanları'nın özgürlüğü ile ilgili çıkardığı fermanın bir kopyası takdim edildi.

Adams, Brooklyn Belediye Başkanı olmadan önce de Demokrat Parti New York senatörü olarak Brooklyn Camisi'nde bir iftar programına katılmıştı. Bölgesindeki azınlıklarla ilişkilere önem veren Adams, New York Polis Teşkilatı'nın başarılı ve tanınan siyahi Amerikalı komiserlerinden biri olarak görev yaptığı dönemde de kentin zengin etnik yapısına sahip yerleşim yerlerinin sakinleriyle polis arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda yürüttüğü çalışmalarla tanınıyor.

Belediye başkanının danışmanı Rana Abbasova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta New York'taki Türk restoran işletmecileriyle görüşen Eric Adams'ın gelecek hafta da New York'ta bulunan Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası'nda ve Eyüp Sultan Camisi'nde Türk toplumuyla görüşmelerine devam edeceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü