Bangladeş Cemaat-i İslami lideri idamının birinci yılında anıldı

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla, idam edilişinin birinci yılında Ankara'da anıldı.

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri idamının birinci yılında anıldı
Bangladeş Cemaat-i İslami lideri idamının birinci yılında anıldı
GİRİŞ 13.12.2014 14:03 GÜNCELLEME 13.12.2014 14:03

İnanç Özgürlüğü Platformu ve İHH üyeleri, Bangladeş hükümeti tarafından 1971'deki savaş suçları gerekçesiyle geçen yıl idam edilen Cemaat-i İslami lideri Abdülkadir Molla'nın ölümünün birinci yılı nedeniyle Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "1971 tarihinde kanlı bir iç savaş sonrası Pakistan'dan ayrılarak kurulan ve siyasi tarihi darbelerle örülü olan Bangladeş son yıllarda kelimenin tam anlamıyla akıllara ziyan bir şekilde hukuk cinayetlerine sahne olmaktadır" denildi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami'ye yönelik operasyonların küresel toplum mühendisliği çabalarının bir eseri olduğunun belirtildiği açıklamada, "Hindistan'ın etkisi altındaki Bangladeş hükümetinin, ülkesindeki muhalif grupları özellikle de İslami muhalefeti sindirmek istediği ve bu durum için hukuku bir cinayet aracı olarak kullandığı açıktır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bangladeş'in Pakistan'dan ayrıldıktan sonra sürekli siyasi kaosların ve kargaşanın merkezinde yer aldığı ve bu duruma bağlı olarak toplumsal barışın da sağlanamadığı vurgulandı.

Molla'nın hukuka aykırı bir şekilde yargılanarak idam edildiği kaydedilen açıklamada, "Şüphe yok ki şehit Abdülkadir Molla tarihe not düşmüş, metanetli, vakarlı ve izzetli duruşu ile bizlere gıpta edilecek bir örneklik sergilemiş ve İslam dünyasına büyük bir yiğit olarak ismini yazdırmıştır" denildi.

Açıklama sonrası İHH Yönetim Kurulu üyesi Hanefi Sinan, Molla'nın idam edilmeden önceki son vasiyetinde yer alan şu ifadeleri okudu: "Sabırlı olun. Allahuteala'nın rahmeti ve merhameti sabredenlerin üzerinedir. Ahiret mutluluğu bizim asıl arzumuzdur. Müslümanlardan şehadetimin kabulü için dua bekliyorum. Bana desteklerinden ötürü de halkımı selamlıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İzmir'de deprem!