Bodrum ve Fethiye'de güneş yeniden yüzünü gösterdi

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde hafta başından bu yana etkili olan olumsuz hava koşulları, yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı

Bodrum ve Fethiye'de güneş yeniden yüzünü gösterdi
Bodrum ve Fethiye'de güneş yeniden yüzünü gösterdi
GİRİŞ 13.12.2014 14:39 GÜNCELLEME 13.12.2014 14:39

Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinde güneşli ve sıcak hava etkili oluyor.

Bodrum'da geçen hafta başından bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak, yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Bodrumlular, sabah saatlerinden itibaren Neyzen Tevfik ve Cumhuriyet caddeleri ile Paşatarlası sahilinde gezinti yaptı.

Bodrum'da bazıları Kumbahçe sahilinde denize girdi, bazıları da balık tutmayı tercih etti.

İlçede hava sıcaklığı 14, deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece ölçüldü.

Fethiye'de sıcak hava

Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının ise 20 derece ölçüldüğü Fethiye'de ise hafta sonunu fırsat bilenler, Çalış Plajı ve Ölüdeniz Mahallesi'ndeki sahilleri doldurdu.

Hafta boyunca etkili olan yağışlar nedeniyle bunalan vatandaşlar, güneşli havanın keyfini sahillerdeki kafelerde dinlenerek çıkardı. Bazıları da Kordon Boyu'nda yürüyüş yapıp balık tutmayı tercih etti. Adrenalin sporları tutkunları ise Babadağ'ın bin 200 metre kotundaki pistinden yamaç paraşütüyle uçuş yaptı.

Tatil için Bursa'dan gelen Mustafa Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl bu aylarda Fethiye'ye gelerek denize girdiklerini söyledi. İş stresinden kurtulmak için yılın son günlerini denize girerek geçirmeyi tercih ettiğini anlatan Kaya, şunları söyledi:

"Fethiye'de bu mevsimde bile denize girilebiliyor. Uludağ'da kar vardı burada ise güneşli bir hava hakim. Bu havada herkes rahatlıkla denize girebilir. Özellikle sabah saatlerinde deniz dalgasız oluyor. Geçen yıl buraya geldiğimizde Babadağ'da kar vardı biz burada denize giriyorduk. Geçireceğim birkaç gün bütün stresimi alıyor."

Öte yandan, ilçe merkezindeki Uğur Mumcu Parkı'ndaki termometre 36 dereceyi gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı