Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Zeybekci: "Artık Türkiye, dünyanın siyasi liderlerinden birinin Cumhurbaşkanlığı yaptığı ve dünyanın siyaseten lideri olan bir ülke haline geldi"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
GİRİŞ 13.12.2014 19:53 GÜNCELLEME 13.12.2014 19:53

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Artık Türkiye, dünyanın siyasi liderlerinden birinin Cumhurbaşkanlığı yaptığı ve dünyanın siyaseten lideri olan bir ülke haline geldi" dedi.

Zeybekci, Denizli'de Tavas Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bir haftadır yurt dışında çeşitli temaslarda bulunduğunu belirterek, aynı hafta içerisinde İngiltere, İtalya başbakanları ile Amerikan başkan yardımcısının Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Dünyanın birçok yerinden bakanın Türkiye'ye geldiğini ifade Zeybekci, "Çünkü artık Türkiye, dünyanın siyasi liderlerinden birinin Cumhurbaşkanlığı yaptığı ve dünyanın siyaseten lideri olan bir ülke haline geldi" dedi.

"Birilerinin beddualarıyla ya da 'Türkiye geri kaldı, şöyle oldu' demekle olmuyor. Güneş balçıkla sıvanmıyor" diyen Zeybekçi, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı gittiği ülkelerde başbakan ve devlet başkanları tarafından kapılarda karşılanıyor. Memleketimizin menfaatleri oralarda. Ecdadın bize emanet ettiği coğrafyalarda memleketin menfaatini bir adım öne götürmeye kalkarken maalesef birileri her zaman yaptıkları gibi iftiralarını, yalanlarını memleketin zarar görmesi umurlarında bile olmadan söylemeye devam ediyorlar. Onlar dedi diye bu ülkede yanlış şeyler olmayacak. Yani köpekler istediği diye atlar ölmeyecek. Allah şahidimdir ki hiçbir şeyin peşinde olmadık. Ne söylerse söylesinler."

"Allah partisini kurtarsın"

Bakan Zeybekci pazartesi günü yalanlara cevap vereceklerini dile getirerek, "Biz adama bakarız fakat bakmaya gerek yok. Tüm Türkiye biliyor, sabah başka, akşam başka. Artık sabah, öğle ve akşam değiştirmeye başladı. Allah bunları ıslah etsin, Allah partisini kurtarsın" dedi.

Türkiye'de yıllarca siyasetle oynandığını kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllarca bunlar bu memlekette siyaset kötü olsun istediler, siyasetçiye itibar edilmesin, memlekete hizmet etmek isteyenler siyasete gelmesin, milletin iradesiyle seçilip gelmesin istediler. Birileri hükümetleri al aşağı etsin, birileri milletin seçtiği evlatlarını, başbakanlarını, bakanlarını idam etsin, bunlar iktidara gelsin diye beklediler. Geldiler ve ne yaptılar, bu memlekette bir gecede faizler çıkmadı mı?"

Eski dönemlerde memlekette toplanan vergilerin yüzde 85'inin, bugün ise yüzde 15'inin faize gittiğini aktaran Zeybekci, eski günlerin artık geri gelmeyeceğini söyledi.

Muhalefetin de çaresizliğini gidereceklerini ifade eden Nihat Zeybekci, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Nasıl gidereceğiz? Anayasayı tek başına yapma yetkisini bu millet bize verecek inşallah 2015 Haziran'da. Onu yaptık mı Türkiye'de artık muhalefet kapıdan geçen her hukuk dışı, demokrasi dışı koşuşturmanın peşine takılmayacak. Milletin karşısına geçecek. Bize de lazım güçlü bir muhalefet. Yani iktidar umudu olan muhalefet ancak yeni bir anayasayla olur. O anayasayı seçimlerde tek başına yapma yetkisini inşallah alacağız."

AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki ile davetlilerin katıldığı kongrede, Rutullah Kayı AK Parti Tavas İlçe Başkanlığına seçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'