İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne getirildi

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu
İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu
GİRİŞ 14.12.2014 10:33 GÜNCELLEME 14.12.2014 10:33

İstanbul merkezli "paralel yapı"ya yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne getirildi.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde hakkında gözaltı kararı bulunan Karaca'nın evine geldi. Bunun üzerine Hidayet Karaca evinden evinden çıkarak gazetecilere açıklama yaptı.

Gözaltı kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Karaca, yaşananların "Türkiye'nin utanılacak manzarası olarak tarihe" geçeceğini iddia etti.

"Gözaltı kararı uygulanmadı"

Karaca'nın avukatı Fikret Duran ise "Hidayet Bey ile birlikte kurumdan yaklaşık 10 çalışan hakkında gözaltı ve arama kararları var. Tabii gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti biz de emniyet müdürlüğüne gidip ifademizi vereceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Hidayet Karaca, eşi Şule Karaca, oğlu Sıtkı ve avukatı ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne hareket etti.

Karaca, polis nezaretinde ilk önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ardından emniyet müdürlüğüne götürülen Karaca, girişte yaptığı açıklamada, "Alnımız açık, dimdikiz. Yüreğimizde herhangi bir şüphe endişe yok. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok" dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geldiği bir başka adres ise Zaman gazetesinini bulunduğu Yenibosna'ydı.

Polis, gazetenin okuyucularının bulunduğu bina önünde bir süre bekledikten sonra ayrıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Polislerin gazete önünde slogan atan okuyucularının tepkisinden dolayı ayrıldıklarını iddia eden Dumanlı, "Giyinmiş, kuşanmış, bir bayram yerine gidiyor gibi" beklediğini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla..."

Zaman gazetesi avukatlarından Hasan Günaydın da İstanbul Terörle Mücadele İstanbul Şube Müdürlüğü ekiplerinin, gazetenin merkez binasına gelerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun arama ve gözaltı kararını bildirdiklerini belirtti.

Hasan Günaydın, hakimin "Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla, baskı yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma adı altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları yönünden arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu" gerekçesiyle gözaltı ve arama kararı verdiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!