Yardıma muhtaç anne-oğul "ışıksız" kaldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde zihinsel engelli oğluyla yaşadıkları kerpiç evde 17 bin lirayı aşkın elektrik borcu nedeniyle yaklaşık 45 gündür karanlıkta kalan Rahime Yalçın, borçlarının ödenmesi konusunda hayırseverlerden yardım bekliyor

Yardıma muhtaç anne-oğul "ışıksız" kaldı
Yardıma muhtaç anne-oğul "ışıksız" kaldı
GİRİŞ 14.12.2014 13:07 GÜNCELLEME 14.12.2014 13:07

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde zihinsel engelli oğluyla yaşadıkları kerpiç evde 17 bin 313 liralık borçları nedeniyle yaklaşık 45 gündür elektriksiz kalan 60 yaşındaki Rahime Yalçın, borçlarının ödenmesi konusunda hayırseverlerden yardım bekliyor.

Eşi Osman Yalçın'ı yıllar önce kaybeden ve camları kırık evde zihinsel engelli oğlu Şevket Yalçın (40) ile yaşayan Rahime Yalçın'ın akrabası Resul Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rahime Yalçın'ın yaşlı ve engelli olduğu için yemek ve evin bakımını yapamadığını söyledi.

Anne-oğula komşularla imkanlar ölçüsünde ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirten Yalçın, Rahime ve Şevket Yalçın'ın parayı bile tanımadığını ifade etti.

Ailenin sağlıklı bir ortamda yaşamasını istediklerini dile getiren Yalçın, "Teyzem, kendi ihtiyaçlarını bile zar zor gideriyor. Evlerinde sobaları var, kurmaya korktuk çünkü, kendileri bunu yakamıyor. Allah göstermesin bir zehirlenme olsa bunlar anlamazlar. Evin ihtiyaçlarını kendi göremiyor. Biz, elimizden geldiğince akşamları gelip kontrol ediyoruz, kendilerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri ise 1997 yılında elektrik abonesi olan ailenin hiç elektrik faturası ödemediğini ve günümüze kadar 17 bin 313 liralık borç biriktiğini belirtti.

Şirket görevlilerince 2011 yılından beri söz konusu abone hakkında işlem yapıldığını ve evin sayacının söküldüğünü ifade eden yetkililer, ailenin sayacı kendi imkanlarıyla takarak elektrik kullanmaya devam ettiğini iddia etti.

Yetkililer, amaçlarının engellileri zor durumda bırakmak olmadığını ancak borç tahsil edilmeden sayacın takılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Ailenin şirkete olan borcunun yaklaşık 5 bin lirasının gecikme faizinden kaynaklandığını, bunun için şirket yönetiminden destek istenebileceğini ifade eden yetkililer, ancak borcun mutlaka ödenmesi gerektiğini söyledi.

Akrabalarının hafif derecede zihinsel ve bedensel engelli olduğunu belirttiği ancak engelli raporu bulunmayan anne Rahime Yalçın'ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından hem kendi hem de oğlu için 3 ayda bir 849 lira engelli maaşı aldığı, bayram ve kömür yardımlarından yararlandığı belirtildi.

Anne Yalçın'a rapor alınması halinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce evde bakım hizmeti verileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!