Aralık ayında deniz keyfi

Havaların iyi gitmesiyle hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Aralık ayı olmasına rağmen Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nde denize girerek vakit geçirdi

Aralık ayında deniz keyfi
Aralık ayında deniz keyfi
GİRİŞ 14.12.2014 16:26 GÜNCELLEME 14.12.2014 16:26

Türkiye'nin bir çok şehrinde yağışlı ve soğuk hava hakim olurken, Mersin'de vatandaşlar, Aralık ayında Kızkalesi'nde denize girme keyfini yaşıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdun birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Akdeniz'de vatandaşların yazdan kalma günler yaşayarak denize girdiğini söyledi.

Aralık ayının ortasına gelinmesine rağmen vatandaşların denize girip, sörf yaptığını anlatan Çalışkan, şöyle konuştu:

"Bir gün önce yağışlı havanın hakim olduğu Akdeniz sahillerinde bugün güneşli ve güzel bir hava hakim. Erdemli'de de hava sıcaklığı 22 dereceyi gördü. Deniz suyu sıcaklığı 19 derece ve nem oranı yüzde 50 civarında. Tabi böyle yazdan kalma güzel havayı gören vatandaşlar, denize girmeyi ihmal etmiyorlar. Kızkalesi'nde vatandaş denize girerken doğuda ve yurdun bir çok bölgesinde soğuk hava hakim. Biz Mersinliler dört mevsimi bir arada yaşayan insanlarız. Vatandaşlarımızı yılbaşında ülkemizin cennet köşesi Kızkalesi'ne tatile bekliyoruz."

Turizmci ve dernek başkan yardımcısı Mehmet Şirin Öztop da Akdeniz sahillerinin yazdan kalma günler yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunu belirten Öztop, "Burada Aralık ayında denize gerilebiliyor. Bu da Mersin'in turizm açısından ne kadar önemli olduğunu göstermekte. Bu güzelliği yöneticilerimiz ve biz turizmciler çok iyi değerlendirmeliyiz. Aralığın 14'ünde güzel havayı görerek denize giren vatandaşlarımızı kutluyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar da güzel havanın tadını çıkararak deniz keyfi yapıyorlar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu