Edirne 10 gündür bu durumda!

Edirne’de 10 gün önce şiddetli yağışlarla birlikte taşan Tunca ve Meriç nehirlerinde düşüş bugünde sürdü.

GİRİŞ 14.12.2014 17:57 GÜNCELLEME 14.12.2014 17:58

Edirne’de 10 gün önce şiddetli yağışlarla birlikte taşan Tunca ve Meriç nehirlerinde düşüş bugünde sürerken, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, kente gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Yunanistan ile sınır olan Meriç nehir yatağının temizlenmesi için taleplerini ileteceklerini söyledi. Öte yandan etkili olan yoğun sis nedeniyle sular altındaki tarihi köprüler kısmen gözden kaybolurken görüş mesafesi de yer yer 50 metreye kadar düştü.

Edirne’de geçen 4 Aralık günü Bulgaristan’daki şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca nehirleri yatağından çıkarak taşmış, çevresindeki çay bahçeleri, sosyal tesisler ve ekili alanlar sular altında kalmıştı. Edirne Valiliği kriz merkezinde girişleri sularla dolan ve 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprüleri suyun debisine göre trafiğe kapatılırken, diğer zamanlarda ise kontrollü geçiş sağlanıyor.

Bulgaristan’ın şiddetli yağışların ardından barajlardan su salması üzerine önceki gün 1500’ün üzerine çıkan Meriç nehrinin debisi DSİ verilerine göre, 1391 metreküp/saniyeye düştü. Tunca nehrinse ise bugünkü ölçümlerde 288 seviyesine gerilediği gözlendi. Nehir debilerinin düşmesine rağmen halen Karaaağaç Mahallesi’nde, nehir kenarında ve tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiindeki alanlar sular altında.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance